Субота, 20.04.2024, 02:43
Вітаю Вас Гість | RSS

ДП "Золочівське лісове господарство"


Держлісагентство зменшило обсяги заготівлі деревини

За оперативною інформацією обсяг заготовленої деревини на лісогосподарських підприємствах, які належать до сфери управління Держлісагентства, за перше півріччя 2017 року склав 6,9 млн куб. м.

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року обсяги рубок зменшилися на 600 тис. куб. м.

Зазначимо, що запас деревини в лісах України оцінюється в межах 2,1 мільярда куб. м. За рік у лісах в середньому приростає 35 млн куб. м деревини. Середньорічний приріст деревини на 1 га у лісах Держлісагентства дорівнює 3,9 куб. м на 1 гектар і коливається від 5,0 куб. м в Карпатах до 2,5 куб. м у Степовій зоні. Відбувається поступове збільшення запасу, що підтверджує значний природоохоронний та економічний потенціал наших лісів. У лісах Держлісагентства запас на 1 гектарі складає близько 240 куб. м (7-ме місце в Європі, в Польщі – 219 куб. ... Читати далі »

Переглядів: 329 | Додав: zolochiv_dlg | Дата: 14.07.2017

На Урядовому комітеті схвалено проект запровадження електронного обліку деревини для всіх лісокористувачів

 

13 липня 2017 року на засіданні Урядового комітету з питань економічної, фінансової та правової політики, розвитку паливно-енергетичного комплексу, інфраструктури, оборонної та правоохоронної діяльності схвалено проект постанови КМУ стосовно реалізації пілотного проекту щодо запровадження єдиної державної системи електронного обліку деревини (ЕОД) для всіх постійних лісокористувачів.

Зазначимо, що наразі відсутні законодавчі акти у сфері функціонування системи електронного обліку деревини, тому було підтримано пропозицію Мінекономрозвитку стосовно прийняття проекту постанови у вигляді пілотного проекту.

Прийняття проекту постанови забезпечить нормативно-правове врегулювання функціонування єдиної державної системи ЕОД, встановить обов’язковість ведення ЕОД всіма постійними лісокористувачами, сприятим ... Читати далі »

Переглядів: 310 | Додав: zolochiv_dlg | Дата: 14.07.2017

НЕ СМІТІТЬ У ЛІСІ!

 

Шановні громадяни — відвідувачі лісу!

Під час відпочинку в лісі чи збиранні грибів дотримуйтесь культури поведінки в лісі. Не залишайте побутового сміття і відходів.

За засмічення лісів згідно статті 73 КУпАП передбачено штраф для громадян від 85 до 170 грн., для посадових осіб від 170грн. до 340грн.

... Читати далі »

Переглядів: 249 | Додав: zolochiv_dlg | Дата: 14.07.2017

Пожежна безпека в лісі

Щорічно лісові пожежі завдають непоправного збитку природі і державі. Найбільша кількість пожеж, як правило, припадає на весняно-літній період. У вихідні й святкові дні ліс відвідує велика кількість людей, що призводить до різкого зростання джерел вогню.

Шановні громадяни ! Дотримуйтесь правил поведінки у лісі!

Утримуйтесь від розведення вогнища у лісі.

... Читати далі »

Переглядів: 308 | Додав: zolochiv_dlg | Дата: 14.07.2017

Меню сайту