Четвер, 25.04.2024, 16:27
Вітаю Вас Гість | RSS

ДП "Золочівське лісове господарство"


... Читати далі »
Переглядів: 319 | Додав: zolochiv_dlg | Дата: 04.10.2017

Держлісагентство: розвиток поглибленої переробки деревини можливий лише за умов комплексного підходу

 

Президент України Петро Порошенко наголосив на важливості стратегічного бачення розвитку сфери управління лісовим та мисливським господарством. «На законодавчому рівні необхідно врегулювати питання стимулювання розвитку вітчизняної деревообробки з виготовленням продукції з високою доданою вартістю», - зазначив Президент. Водночас, він підкреслив, що темпи розвитку галузі не відповідають вимогам часу.

«Лісова промисловість має створювати високий обсяг доданої вартості», – зазначив Президент в Івано-Франківську під час наради з питань реформування лісового господарства та удосконалення державної екологічної політики.

У свою ч ... Читати далі »

Переглядів: 280 | Додав: zolochiv_dlg | Дата: 04.10.2017

... Читати далі »
Переглядів: 303 | Додав: zolochiv_dlg | Дата: 04.10.2017

На Львівщині відбувся робочий семінар «Водозбірний принцип управління лісовими ресурсами в Україні: поточний стан та перспективи впровадження»

28 вересня у конференц-залі готелю Таурус м.Львів громадською організацією «ФОРЗА» спільно з відділом Міжнародних программ Федеральної служби лісів США проведено робочий семінар «Водозбірний принцип управління лісовими ресурсами в Україні: поточний стан та перспективи впровадження». 

Участь у семінарі взяли перший заступник начальника Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Ярослав Целень, головний спеціаліст відділу охорони рослинного світу Міністерства екології та природних ресурсів України Казимір Кобилянський, завідувач кафедри лісознавства ДВНЗ «Прикарпатський ... Читати далі »

Переглядів: 286 | Додав: zolochiv_dlg | Дата: 04.10.2017

Громадська Рада при Львівському ОУЛМГ активно долучається до вирішення проблемних питань лісового господарства області

 

26 вересня у залі засідань управління відбулось засідання Громадської ради при Львівському обласному управлінні лісового і мисливського господарства. Участь у засіданні взяли члени Громадської ради, начальник Львівського ОУЛМГ Анатолій Дейнека та спеціалісти обласного управління. 

З інформацією про стан та перспективи розвитку лісонасінної справи на підприємствах області виступив голова комісії з лісового господарства Громадської ради Репех В.П.

Він повідомив, що щороку державними лісогосподарськими підприємствами управління проводяться обсяги з лісовідновлення на площі понад 3тис. га. З них частка штучних лісових культур становить близько 1400 га. Всі зруби заліснюються і площа лісовідновлення переважає площу зрубів та становить 105 %, за рахунок залі ... Читати далі »

Переглядів: 296 | Додав: zolochiv_dlg | Дата: 04.10.2017

Україна та Німеччина розширюватимуть співпрацю у галузі лісового господарства

 

Підтримка реформування лісової галузі України, співпраця наукових установ України та Німеччини, шляхи вирішення проблеми масового всихання лісів є основними темами для розширення співробітництва з Федеральним Міністерством продовольства та сільського господарства і Німецько-українським агрополітичним діалогом. Про це повідомив заступник Голови Державного агентства лісових ресурсів Володимир Бондар під час візиту української делегації до Німеччини.

Протягом п’ятиденного візиту українська делегація у складі представників Мінагрополітики, Мінприроди, Держлісагентства, наукових установ та громадських організацій вивчала досвід та напрацьовувала шляхи співробітництва щодо ефективного управління стійким багатофункціональним лісовим господарством.

Основними завданнями та темами під час візиту були:

- вивчення структу ... Читати далі »

Переглядів: 292 | Додав: zolochiv_dlg | Дата: 04.10.2017

Про всихання сосни звичайної

 

Проїзджаючи чи проходячи біля соснових насаджень нерідко можна побачити руді осередки сосен серед зеленіючих хвойних насаджень. Таку картину можна побачити не тільки на території ДП «Золочівський лісгосп», але і на території всієї держави. Основною причиною цього явища є пошкодження насаджень верхівковим короїдом.

Верхівковий короїд в основному пошкоджує сосну звичайну, але може пошкоджувати і інші хвойні породи. Верхівковий короїд заселяє дерева в районі тонкої кори , гілок і сучків.

На думку науковців і лісівників основною причиною інтенс ... Читати далі »

Переглядів: 329 | Додав: zolochiv_dlg | Дата: 04.10.2017

Меню сайту