П`ятниця, 26.04.2024, 00:32
Вітаю Вас Гість | RSS

ДП "Золочівське лісове господарство"


29.11.2018 р. о 14.00. год. у приміщенні Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства відбудеться семінар–навчання із введення в дію з 01.01.2019 р. нових стандартів (ДСТУ), гармонізованих з європейськими нормами, на лісоматеріали круглі. Про це повідомили у відділі лісових ресурсів, машин та технологій Львівського ОУЛМГ.

У зв’язку із виконанням Програми діяльності Кабінету Міністрів України затвердженої постановою КМУ № 695 від 09.12.2014 р., та згідно з наказом ДП «Український науково-дослідний і навчальний центр проблем стандартизації, сертифікації та якості» (ДП «УкрНДНЦ») № 184 від 14.12.2015 р. в Україні поступово скасовуються всі нормативні документи, розроблені до 1992 р. Скасовані майже усі нормативні документи з визначення розмірно-якісних характерист ... Читати далі »

Переглядів: 356 | Додав: zolochiv_dlg | Дата: 27.11.2018 | Коментарі (0)

Лісові дороги мають важливе інфраструктурне значення не тільки для ведення лісового господарства, а й для місцевих мешканців. Вони суттєво скорочують шлях між сусідніми населеними пунктами, також завдяки їм селяни мають кращий доступ до місць збору дикорослих ягід та грибів, а це нерідко є одним із суттєвих джерел надходжень до сімейного б'юджету.

Звичайно ж, лісові дороги відіграють і важливу роль в ефективному веденні лісового господарства. Перш за все вони суттєво покращують охорону лісів від пожеж. У лісництвах ДП "Славський лісгосп" це особливо актуально, оскільки лісівники господарюють у гірській місцевості з ускладненим доступом, а наявність лісової дороги забезпечує оперативний приїзд пожежної техніки.

Також лісові дороги забезпечують ефективне виконання лісогосподарських робіт і загалом покращують економічні та екологічні умови ведення лісового господарства.

У Славському лісгоспі розповіли, що розвиток лісотранспортної мережі ... Читати далі »

Переглядів: 246 | Додав: zolochiv_dlg | Дата: 27.11.2018 | Коментарі (0)

25 листопада 2018 року у мисливських угіддях ДП «Старосамбірське ЛМГ» розпочинається полювання на хутрових звірів, яке триватиме до 27 січня 2019 року.

У підприємстві наголошують на важливості дотримання правил безпеки при поводженні зі зброєю і зазначають, що днем полювання визначено неділю.

Відстрільні картки можна придбати безпосередньо в офісі лісгоспу. Вартість сезонної відстрільної картки 530,00 грн, одноразової відстрільної картки - 200,00 грн, а одноразова відстрільна картка на січень коштує 50,00 грн.

Норма добування одним мисливцем за день полювання – один заєць, а добування лисиці та єнотовидного вовка не лімітовано.

Переглядів: 311 | Додав: zolochiv_dlg | Дата: 27.11.2018 | Коментарі (0)

Щоб допомогти лісовій фауні у зимовий період Єгерська служба ДП «Рава-Руське лісове господарство» розпочала сезон підгодівлі мисливських тварин, який триватиме до 30 березня наступного року.

Задля цього попередньо заготували сіно, гіллячкові та трав’яні вінички, зернові снопики, а також придбали сіль, концентровані корми, кукурудзу та зерно.
Впродовж всього сезону підгодівлі продукти регулярно викладатимуть у підгодівельні майданчики у мисливських угіддях. 
Переглядів: 276 | Додав: zolochiv_dlg | Дата: 27.11.2018 | Коментарі (0)

Лісівники Сколівського держлісгоспу разом з учнями Труханівської школи посадили дерева та кущі із різних кліматичних зон на 0,5 га біля садиби Труханівського лісництва, заклавши таким чином майбутній дендрологічний сад.

Рослини обирали такі, які можуть рости на відкритому ґрунті у наших кліматичних умовах. Усі саджанці вирощені у розсадниках лісгоспу із насіння зібраного в дендропарках Львівщини, а окремі види - у своїх лісових масивах.

Загалом посадили 22 види рослин. До сосни звичайної, яка розмножується самосівом, додали біогрупи із сосни кедрової корейської, чорної, жорсткої, Веймутової. До ялини європейської підсадили ялину колючу (сріблясту) та канадську. Поряд з грецьким горіхом посадили горіх чорний та ведмежу ліщину, кінський та їстивний каштани. А поміж деревами першої величини посадили кущі самшиту ... Читати далі »

Переглядів: 298 | Додав: zolochiv_dlg | Дата: 27.11.2018 | Коментарі (0)

Держлісгоспи Львівської області та обласне Управління лісового та мисливського господарства пропонують включити до природно-заповідного фонду області 141,3 га карпатських лісів.

Лісгоспи спільно із науковцями Інституту екології Карпат НАН України обстежили стиглі і перестійні деревостани у лісництвах карпатського регіону, щоб виявити ознаки старовікових лісів. За результатами обстежень відібрали 2 ділянки загальною площею 34га у ДП «Дрогобицьке лісове господарство», ділянку площею 43,1га у ДП «Сколівське лісове господарство», 2 ділянки на площі 38,2га у ДП «Славське лісове господарство» та 2 ділянки загальною площею 26га у ДП «Турківське лісове господарство».

Щоб зберегти ці унікальні природні насадження та водночас розширити мережу природно-заповідного фонду об ... Читати далі »

Переглядів: 288 | Додав: zolochiv_dlg | Дата: 27.11.2018 | Коментарі (0)

Запрошуємо Вас взяти участь у конференції «Дні зеленої економіки: Становлення ринків зеленої економіки», яка відбудеться 16-17 листопада 2018 року у Львові.  Подія організована Центром підтримки бізнесу у м. Львів.

Дні зеленої економіки 2018 є платформою для розвитку та взаємодії бізнесу, зміцнення спроможності учасників ринків, ознайомлення з успішними ... Читати далі »

Переглядів: 306 | Додав: zolochiv_dlg | Дата: 27.11.2018 | Коментарі (0)

Члени Громадської ради при Львівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства написали відкритий лист до народних депутатів, урядовців, керівників органів місцевої влади, активістів, редакторів та журналістів ЗМІ, активістів неурядових громадських організацій з проханням утриматися від використання даних «дослідження» британської неурядової організації Earthsight «ПРИЧЕТНІ ДО КОРУПЦІЇ. Як компанії‐мільярдери та уряди ЄС не справляються з проблемами українських лісів». Оскільки дані є недостовірними, а сам документ - непрофесійним і порушує принципи проведення досліджень.

"Шановні пані та панове!

Інформуємо Вас, що оприлюднене у липні 2018 року «дослідження» британської неурядової організації Earthsight «ПРИЧЕТНІ ДО КОРУПЦІЇ. Як компанії‐мільярдери та уряди ЄС не справляються з проблемами українських лісів» на наше глибоке переконання є недостовірним та непрофесійним, оскільки порушує принци ... Читати далі »

Переглядів: 256 | Додав: zolochiv_dlg | Дата: 27.11.2018 | Коментарі (0)

Меню сайту