Четвер, 28.03.2024, 22:42
Вітаю Вас Гість | RSS

ДП "Золочівське лісове господарство"


14:17
21 березня – Міжнародний день лісів

У 2012 році Генеральною Асамблеєю ООН офіційно проголошено 21 березня Міжнародним днем лісів. 

Сама традиція святкування Дня лісу була заснована ще в 1971 році під час загальних зборів Європейської конфедерації сільського господарства, метою яких було обговорення важливості вміння цінувати значення власних лісових ресурсів. Так і зародилася ідея проголошення Всесвітнього дня лісівництва, яка одразу ж була підтримана Організацією ООН з питань продовольства і сільського господарства. День лісу відзначає внесок лісів та лісового господарства у життя суспільства. Щороку в цей день фахівці з усього світу обговорюють користь лісу, товарів та послуг, отриманих з лісу; люди можуть дізнатися про стале управління лісами, невиснажливе використання лісових ресурсів (без завдання шкоди лісовим екосистемам) з метою їх збереження для майбутніх поколінь.

Цього року Міжнародний день лісів проходитиме під загальним гаслом «Ліси та населені пункти».

Саме з цього дня 21 березня стартує акція Державного агентства лісових ресурсів України «Майбутнє лісу у твоїх руках», яка триватиме до 21 квітня - Дня Довкілля.

У 2018 році лісівникам Львівщини необхідно виконати значний обсяг робіт по лісовідновленню. Заплановано створити лісові культури на площі 991,4га та забезпечити природне поновлення лісу на площі 1133га. Тому під час проведення заходів Акції усі бажаючі отримують додаткову можливість ознайомитися з особливостями ведення лісового господарства та особисто долучитися до процесу садіння дерев.

Щороку учасниками Акції є учнівська та студентська молодь, представники громадських організацій, громадськості, органів влади та засобів масової інформації. 

У 2017 році активно долучились до заходів Акції депутати Львівської обласної ради, працівники структурних підрозділів Львівської обласної державної адміністрації, прокуратури області та члени Громадської ради при Львівському ОУЛМГ. У цей період лісівники спільно з усіма бажаючими також підтримали такі заходи акцій: «За чисте довкілля», «День зустрічі птахів», всесвітню ініціативу "Дерева миру", акції «Отчий ліс» у ДП «Старосамбірське ЛМГ» та "Посади калину - символ України" на території НПП «Сколівські Бескиди».

Висловлюємо надію, що проведення Акції «Майбутнє лісу у твоїх руках-2018», відзначення Міжнародного дня лісів та Дня Довкілля приверне увагу кожного громадянина до нашого спільного завдання – зберегти й примножити природні багатства рідної Землі. 

На даний час вже виявили бажання долучитись до заходів Акції учасники Академічного симфонічного оркестру «INSO-Львів». Вони планують приєднатись до посадки лісових культур на одному з державних лісогосподарських підприємств Сколівського району. А також члени Громадської ради при Львівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Більш детально з основними заходами Акції, часом і місцем проведення, можна ознайомитись у «Орієнтовному плані проведення заходів Акції «Майбутнє лісу у твоїх руках – 2018» підприємствами Львівського ОУЛМГ», який розміщено на сайті обласного управління. 

Плани заходів Акції також висвітлені на сайтах державних лісогосподарських підприємств Львівського ОУЛМГ. Щоб долучитися до заходів Акції необхідно звернутися безпосередньо до лісгоспу або до обласного управління за телефоном відділу лісового господарства Львівського ОУЛМГ 297-61-21. 

Лісівники Львівщини запрошують Вас долучитись до заходів Акції і посадити своє дерево!

Прес-служба Львівського ОУЛМГ

Переглядів: 248 | Додав: zolochiv_dlg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Меню сайту