П`ятниця, 29.03.2024, 02:51
Вітаю Вас Гість | RSS

ДП "Золочівське лісове господарство"


« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 91 92 »

Кожного дня лісівниками відновлюються гектари лісів із висадженням десятків тисяч сіянців різних порід лісоутворюючих дерев. До процесу залучені місцеві жителі.

Доволі часто в таких заходах приймають участь молоді люди так і люди похилого віку які не одноразово розповідали, що ліс який ріс на цьому місці сади батько дідо і я посаджу і нащадки гордитемуться мною.

Після садіння одно двох річних сіянців пройде чимало років та багато людської праці щоб виростити стиглий ліс та почути знову слова гордості за тих людей які доклали свою працю в цей безперервний процес лісокористування.

... Читати далі »

Переглядів: 162 | Додав: zolochiv_dlg | Дата: 07.04.2021

Лісівниками ДП " Золочівський лісгоп" Пеняківського лісництва проводиться обезвершинення насінєвої плантації модрини європейської, під керівництвом лісничого Чаплія А.В. який днями раніше взяв участь в семінарі, що відбувався в ДП Бродівськом лісгоспі" на тему створення та догляд за насіннєвими плантаціями.

... Читати далі »

Переглядів: 165 | Додав: zolochiv_dlg | Дата: 07.04.2021

30.03.2021року було проведено семінар на базі ДП "Бродівське лісове господарство"

Темою семінару стало створення та догляд за насіннєвими плантаціями.

Лісівниками підприємства було представлено дві плантації, а саме, сосни звичайної та модрини європейської, на основі яких наглядно продемонстровано проведення формування крони дерев для легкого збору та масового плодоношення шишки.

Впродовж семінару учасниками було задано безліч запитань на що отримали ґрунтовні відповіді.

По закінченню заходу було запропоновано відвідати старовинний монастир який розташований в смт. Підкамінь. Такі місця завжди вражають своєю непростою історією.

... Читати далі »

Переглядів: 161 | Додав: zolochiv_dlg | Дата: 07.04.2021

21 березня відзначають Міжнародний день лісів. Щороку він проходить під різними гаслами. Цьогорічне гасло «Відновлення лісів: шлях до відродження та добробуту».

З 21 березня у Міжнародний день лісів розпочинається лісівнича акція Державного агентства лісових ресурсів України  «Створюємо ліси разом!», яка триватиме до Дня довкілля -  17 квітня 2021 року.

Пріоритетом  роботи лісівників Львівщини є збереження та відновлення лісів області. На 2021 рік орієнтовні обсяги лісовідновлення заплановані на площі на площі 1658,7 га, а саме: лісових культур 688,6 га, природнього поновлення – 970,1 га. Щорічно лісівники висаджують близько 5 млн сіянців основних деревних лісоутворюючих порід!

Ліс починається з насіння. Львівщина є одним із лідерів в Україні з організаці ... Читати далі »

Переглядів: 170 | Додав: zolochiv_dlg | Дата: 26.03.2021

 

19 березня 2021 року згідно графіку проведення аукціонних торгів на базі ТБ «ТСБ «Гаконтракт» відбулися аукціонні торги необробленою деревиною державних лісогосподарських підприємств Львівського ОУЛМГ заготівлі другого кварталу 2021 року.

У торгах прийняло участь 154 учасники – покупців необробленої деревини. Така кількість учасників та, відповідно, заявок на придбання лотів (біля 400) привело до дуже добрих результатів продаж. На електронний аукціон лісогосподарськими підприємствами виставлено для реалізації 43,8 тис. кбм необробленої деревини, з яких було продано 37,1 тис. кбм, або 84,7 %.

Слід відмітити, що попитом на ринку користуються практично усі породи  та сортименти. Найвищий попит спостерігається традиційно на лісоматеріали круглі соснові, дубові, вільхові та березові – продаж яких становить 100 %. Решта лісо ... Читати далі »

Переглядів: 205 | Додав: zolochiv_dlg | Дата: 26.03.2021

На сесійному засіданні Львівської обласної ради заслухано інформацію начальника Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства  Анатолія Дейнеки щодо реформування державних лісових господарств, які входять до сфери управління та координації Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Анатолій Дейнека розповів про підходи до реформування галузі, зокрема оптимізації мережі державних лісогосподарських підприємств.

На даний час обговорюється питання про укрупнення державних лісогосподарських підприємств області у межах новостворених адміністративних районів. 

Анатолій Дейнека відповів на всі поставлені депутатами обласної ради питання. Їх, зокрема, цікавили питання недопущення скорочення працівників та зменшення податків та обов’язко ... Читати далі »

Переглядів: 194 | Додав: zolochiv_dlg | Дата: 26.03.2021

 

У Львівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства під головуванням начальника управління Анатолія Дейнеки пройшла нарада з питання оптимізації мережі державних лісогосподарських підприємств області.

Головуючий зазначив, що трансформації, які відбулися в Україні за роки Незалежності, глобальні кліматичні зміни вимагають адаптації лісового господарства до вимог сучасності.

Досягнути цього без докорінного реформування галузі неможливо. Це очевидно і для суспільства і для лісівників. Реформування лісового господарства має базуватися на таких головних напрямках:

  • перегляді правових і нормативних засад функціонування галузі;
  • зміні моделі оподаткування і фінансування;
  • удосконаленні інституцій.

Узгодження напрямків реформування між учасниками лісових відносин (громадські інституції, л ... Читати далі »

Переглядів: 169 | Додав: zolochiv_dlg | Дата: 26.03.2021

Увага! У звязку з несприятливими погодніми умовами, щорічне проведення Акції "Створюємо ліси разом!" перенесено із 21 березня на 10 квітня і триватеме до Дня довкілля 17 квітня 2021р.

Щорічно із зникненням снігового покриву та приходом теплої пори в лісах відбувається відтворення лісів, це є основне завдання лісівників.

Цьогоріч лісівниками Львівщини, орієнтовно, планується провести відтворення лісів на площі 1658.7га, а саме: лісових культур 688.6 га, природнього поновлення 970,1 га. Щорічно лісівники висаджубть близько 5 мільйонів сіянців основних деревних лісоутворюючих порід!

Отож 10 квітня в ДП "Золочівський лісгосп" за сприятливих погодніх умов та відсутністю карантинних обмежень, відбудеться садіння лісових культур за участі громадськості та усіх бажаючих. Захід відбудеться на території Зозулівського ... Читати далі »

Переглядів: 165 | Додав: zolochiv_dlg | Дата: 25.03.2021

Меню сайту