Четвер, 25.04.2024, 17:46
Вітаю Вас Гість | RSS

ДП "Золочівське лісове господарство"


09:51
Догляд лісу – основне завдання лісівників
Догляд лісу – основне завдання лісівників
 

          Днями у ДП «Жовківський лісгосп» побували журналісти з ТРК «Львів».

Лісничий Великомостівського лісництва Бочилюк І. А. та його помічник Когут Н.Я. показали медійникам теплицю, яка є найбільшою на території ДП «Жовківський лісгосп», її площа становить 720 кв. м. Тут зростає понад 500 тис. сіянців сосни звичайної, від п’яти до шести тисяч сіянців ялини європейської та модрини. Доглядають за сіянцями дві працівниці лісокультурних робіт. Вони  залюбки розповіли журналістам про те наскільки клопіткий і трудомісткий цей процес, від висіву насінин і до висадки саджанця у відкритий грунт. Після того, як з’являються перші сходи, жінки регулярно прополюють молоді рослини, вносять добрива у грунт та роблять усе для того, щоб рослини були міцними, стійкими до хвороб та збудників, а в майбутньому   добре прижилися на місці посадки.

Після цього, журналісти побачили як виглядають саджанці у шкільному відділенні Великомостівського лісництва. Уже наступної весни їх можна буде висаджувати у відкритий грунт.

Цього року на території Великомостівського лісництва було посаджено 28,4 га лісових культур, з них: сосни звичайної  - 23,1 га, дуба звичайного – 5,3 га. Під  природне поновлення залишено 3,6 га.

Загалом, підприємством цієї весни було висаджено лісових культур на площі 190,3га. Основною лісоутворюючою породою є сосна, площа соснових насаджень склала 160,6 га. Дуба звичайного висаджено 26,5 га, бука – 2,3 га, вільхи – 0,9 га.

Відеосюжет про те, як проводиться догляд за лісовими сіянцями в теплицях, за саджанцями в шкільних відділеннях і за лісовими культурами можна переглянути за посиланням:

https://www.youtube.com/watch?v=xRAqqJYEd1k&feature=youtu.be

Відділ лісового господарства Львівського ОУЛМГ

Переглядів: 292 | Додав: zolochiv_dlg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Меню сайту