Четвер, 28.03.2024, 10:46
Вітаю Вас Гість | RSS

ДП "Золочівське лісове господарство"


09:13
Громадська рада при Львівському ОУЛМГ закликає не використовувати дані з "дослідження" організації Earthsight

Члени Громадської ради при Львівському обласному управлінні лісового та мисливського господарства написали відкритий лист до народних депутатів, урядовців, керівників органів місцевої влади, активістів, редакторів та журналістів ЗМІ, активістів неурядових громадських організацій з проханням утриматися від використання даних «дослідження» британської неурядової організації Earthsight «ПРИЧЕТНІ ДО КОРУПЦІЇ. Як компанії‐мільярдери та уряди ЄС не справляються з проблемами українських лісів». Оскільки дані є недостовірними, а сам документ - непрофесійним і порушує принципи проведення досліджень.

"Шановні пані та панове!

Інформуємо Вас, що оприлюднене у липні 2018 року «дослідження» британської неурядової організації Earthsight «ПРИЧЕТНІ ДО КОРУПЦІЇ. Як компанії‐мільярдери та уряди ЄС не справляються з проблемами українських лісів» на наше глибоке переконання є недостовірним та непрофесійним, оскільки порушує принципи проведення досліджень: воно не пояснює методологію, у твердженнях не посилається на документи, використовує неперевірені факти та переслідує цілі, які можуть завдати шкоди інтересам нашої держави.

«Дослідження» безпідставно звинувачує весь лісовий сектор економіки України, до якого входять лісове господарство, деревообробна, меблева та целюлозо-паперова промисловості, а фіскальні та правоохоронні органи нашої країни називає їхніми посібниками.

Метою даного «дослідження» можуть бути:• сіяння ворожнечі та ненависті серед українських громадян за професійною ознакою, щоб підвищити суспільну напругу в Україні (поширити зраду); • зменшення економічних можливостей та конкурентоспроможності України, через обмеження експортних можливостей деревообробної та меблевої галузей економіки;• приватизація лісів, для чого потрібно зруйнувати систему управління лісовою галуззю, яка в складні для України часи демонструє економічну ефективність, соціальну та екологічну відповідальність.

Зазначений документ побудований на маніпуляції та підтасуванні даних, більшість з яких взято з різних інтернет-ресурсів без перевірки на достовірність. Зокрема, автори дослідження маніпулюють, спотворюючи значення термінів: легальні рубки лісових підприємств безпідставно називають нелегальними, а офіційний експорт безпідставно називають контрабандою.

«Дослідження» намагається дискредитувати лісову екологічну сертифікацію за принципами і критеріями Лісової опікунської ради (Forest Stewardship Council, FSC). Перевірка Міжнародної акредитаційної служби (Accreditation Services International ASI) у жовтні 2018 року не виявила порушень при отримані сертифікатів FSC, що засвідчує сталість лісокористування у Львівській та Івано-Франківській областях, які, серед інших, зазначалися в «дослідженні» Earthsight.

Тому просимо утриматися від використання даних з цього документу як таких, що не заслуговують на довіру.

Засоби масової інформації просимо також інформувати суспільство про недостовірність та маніпулятивність даних «дослідження» Earthsight.

Голова Громадської Ради Степан БіласЗгідно рішення Громадської ради, протокол засідання № 2 від 08.11.2018р."

Переглядів: 252 | Додав: zolochiv_dlg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Меню сайту