Четвер, 25.04.2024, 18:31
Вітаю Вас Гість | RSS

ДП "Золочівське лісове господарство"


10:57
Ліс і вогонь не сумісні

Що треба знати про пожежну безпеку в лісі?

Щороку, з настанням сухої погоди, зростає ризик виникнення пожеж внаслідок самовільного спалювання рослинності. Подібні дії призводять до забруднення навколишньо­го середовища, а вогонь може перекинутись на лісосмуги, ліси, присадибні території. За декі­лька годин неконтрольована пожежа може знищити цілі лісові масиви, які росли десятками років, а про збитки годі й казати — лік може йти на мільйони. Величезної шкоди пожежі завдають фауні — гинуть птахи, звірі, знищуються їхні домівки.

Отже, тим громадянам, які вважають за необхідне спалити суху траву чи сміття, необхідно чітко зрозуміти, що їхні дії можуть мати вкрай негативні наслідки, а відповідальність за спричинені збитки може бути суворою.

 

Шановні громадяни, щоб уникнути лісових пожеж, дотримуйтесь наступних правил:

- не розводьте багать у лісі, окрім призначених для вогнищ місць;

- намагайтесь не палити в лісі, не кидайте недопалки на землю, особливо там, де наявна суха підстилка;

- не залишайте просочені бензином та іншими горючими речовинами ганчірки, не експлуатуйте техніку та автомобілі з несправною паливною та іскрогасною системою;

- не користуйтесь на полюванні пижі, виготовлені з пожежонебезпечних матеріалів;

- ні в якому разі не випалюйте суху рослинність на землях лісового фонду, на землях природно-заповідного фонду, та на господарських землях, які знаходяться поруч із лісом;

- не створюйте смітники в лісі та на прилеглих землях, тим більше, не підпалюйте їх;

- без узгодження з постійними лісокористувачами суворо забороняється використання в лісі піротехніки та інших вибухових і пожежонебезпечних речовин.

Пам'ятайте, що спалюючи суху рослинність чи порушуючи правила пожежної безпеки, ви завдаєте великої шкоди, в тому числі матеріальної. Бережіть природні багатства, не дозволяйте нищити народне надбання.

Порушники будуть притягатись до відповідальності!

Директор ДП "Золочівський лісгосп" Куть М.В.

Переглядів: 421 | Додав: zolochiv_dlg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Меню сайту