Четвер, 25.04.2024, 12:29
Вітаю Вас Гість | RSS

ДП "Золочівське лісове господарство"


14:29
Міжвідомча нарада з охорони лісів: незаконні рубки на Львівщині зменшились вдвічі

Сьогодні, 23 квітня, у приміщенні Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства на виконання наказу Держлісагентства України від 16.03.2021 року №171 відбулася міжвідомча нарада щодо запобігання та боротьби з незаконними рубками, попередження розкрадання лісопродукції та іншими порушеннями у сфері охорони лісових ресурсів.

У нараді взяли участь заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Бучко Ю.Б., представники Головного управління Національної поліції у Львівській області, Прокуратури Львівської області, Управління стратегічних розслідувань у Львівській області, Державної екологічної інспекції у Львівській області, голова Львівської обласної організації профспілки Максимець В.Й., представники Громадської ради при Львівському ОУЛМГ та директори державних лісогосподарських підприємств.

Перший заступник начальника Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Целень Я.П. ознайомив присутніх зі станом охорони лісів від незаконних рубок по управлінні та відмітив позитивну тенденцію щодо зменшення обсягу незаконних рубок в державному лісовому фонді. Так, з 2016 по 2020 рік обсяг незаконних рубок у державному лісовому фонді зменшився  з 3268 м3 до 1358 м3, тобто більше як у два рази.

Також було наголошено на посиленні контролю за проходженням справ, пов’язаних з порушенням у сфері охорони лісових ресурсів у правоохоронних органах та судах, випадках самовільного зайняття земельних ділянок лісогосподарського призначення, забезпеченні рейдових груп транспортом з підвищеною прохідністю, засобами спеціального захисту та засобами зв’язку.

З метою забезпечення охорони лісів,  раціонального використання лісових ресурсів, попередження нелегального обігу деревини і боротьби з незаконними рубками Львівським обласним управлінням лісового та мисливського господарства та Головним управлінням Національної поліції у Львівській області підписані «Спільні  заходи щодо запобігання та боротьби з незаконними рубками, попередження розкрадання лісопродукції та іншими порушеннями у сфері охорони лісових ресурсів»,  якими передбачено проведення спільної рейдової роботи, впорядкування лісопильних об’єктів та системної роботи в засобах масової інформації з висвітлення питань додержання вимог лісового законодавства.

Учасники наради прийшли до спільного висновку, що ефективність роботи з охорони лісів збільшується при тісній співпраці державної лісової охорони з правоохоронними та природоохоронними органами, громадськими організаціями, залученням до цієї роботи органів місцевого самоврядування.

Зокрема, заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Бучко Ю.Б. наголосив на важливості проведення профілактичної роботи з питань охорони лісів в районах області з представниками місцевих органів влади, правоохоронними та природоохоронними службами. Також підняв питання щодо необхідності врегулювання проблемних питань щодо обліку земель лісогосподарського призначення.

За підсумками наради начальник Львівського ОУЛМГ Дейнека А.М. подякував учасникам наради представникам Львівської обласної державної адміністрації та правоохоронним органам за спільну роботу щодо охорони лісів. Доручив директорам державних лісогосподарських підприємств провести аналогічні міжвідомчі наради в районах області, з метою налагодження комунікації задля попередження і мінімізації випадків незаконних рубок в державному лісовому фонді та забезпечити належну охорону лісів від лісопорушень.

Переглядів: 147 | Додав: zolochiv_dlg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Меню сайту