Субота, 20.04.2024, 04:40
Вітаю Вас Гість | RSS

ДП "Золочівське лісове господарство"


09:18
На Львівщині буде ще один дендрологічний сад

Лісівники Сколівського держлісгоспу разом з учнями Труханівської школи посадили дерева та кущі із різних кліматичних зон на 0,5 га біля садиби Труханівського лісництва, заклавши таким чином майбутній дендрологічний сад.

Рослини обирали такі, які можуть рости на відкритому ґрунті у наших кліматичних умовах. Усі саджанці вирощені у розсадниках лісгоспу із насіння зібраного в дендропарках Львівщини, а окремі види - у своїх лісових масивах.

Загалом посадили 22 види рослин. До сосни звичайної, яка розмножується самосівом, додали біогрупи із сосни кедрової корейської, чорної, жорсткої, Веймутової. До ялини європейської підсадили ялину колючу (сріблясту) та канадську. Поряд з грецьким горіхом посадили горіх чорний та ведмежу ліщину, кінський та їстивний каштани. А поміж деревами першої величини посадили кущі самшиту, ялівця, форзиції, магнолії, гібіскуса та інших рослин.

Зазначимо, що новий офіс лісництва збудований на шляху до "Скель Довбуша”, тому повз нього щодня проходять туристи. Також школярі учнівського лісництва часто проводять заняття на природі. Отож новостворений арборетум – дендрологічний сад допоможе і зберегти різноманітні види рослин, і розвивати навчальний, культурний та рекреаційний потенціали місцевості.

Переглядів: 298 | Додав: zolochiv_dlg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Меню сайту