Четвер, 28.03.2024, 20:37
Вітаю Вас Гість | RSS

ДП "Золочівське лісове господарство"


15:57
Новорічні ялинки

Про охорону ялинок напередодні новорічних свят

Новий рік - це найбільш очікуване свято, яке асоціюється з радісними емоціями та очікуванням дива. Це свято однаково люблять дорослі і діти, і його важко уявити без ошатно прикрашеної ялинки.

Напередодні Новорічних свят перед лісовою охороною постає завдання охорони лісів від самовільних рубок хвойних дерев на новорічні ялинки. Бувають випадки, коли молоді смереки вирубують цілими куртинами, зрубують верхівки багаторічних смерек. Такі випадки наносять невиправну шкоду лісу.

З метою посилення охорони хвойних насаджень лісгоспу створені мобільні групи для патрулювання лісових масивів з числа працівників лісової охорони. Для патрулювання доріг, місць торгівлі ялинками створені мобільні групи до складу яких входять працівники міліції.

            Заготівля новорічних ялинок у ДП „Золочівський лісгосп" буде проводитися на ділянках, які відведені під рубки догляду за лісом, коли вирубується ті дерева, де є велика густота насадження і це не приносить шкоди лісу, а також на спеціально створених плантаціях новорічних ялинок. Придбати новорічні ялинки можна в Білокамінському, Сасівському, Пеняківському, Словітському лісництвах лісгоспу.

Всі законно зрубані новорічні ялинки будуть реалізовуватися із спеціальними бирками із номером і штрих кодом, прикріпленими до стовбура.

Ціни на новорічні ялинки із смереки і сосни наступні:

висотою від 1,0 м до 1,25 м — 63грн.

висотою від 1,5 м до 2 м — 78грн.

висотою від 2,0 м до 2,25 м — 103 грн.

висотою від 2,5 м до 3,0 м — 173 грн.

 

Повідомляємо, що відповідно до Постанови КМУ № 665 від 23.07.2008р. за одне незаконно зрубане дерево хвойної породи діаметром в пеньку до 10 см, зрубане в грудні - січні, шкода нанесена лісовому господарству становить 189грн., при більшому діаметрі відповідно зростає сума майнових стягнень. Відповідно до Постанови КМУ від 24.07.2013р. № 541 на території природно-заповідного фонду сума шкоди за дерево хвойної породи діаметром в пеньку до 10 см. становить 246грн.

Також відповідно до статті 65 КУпАП на винних накладається штраф в розмірі від 85 грн до 170 грн.

Тож порівняйте ціну новорічної ялинки і суму майнових стягнень за її самовільну рубку і зробіть висновок, яким чином вигідніше придбати новорічну красуню.

  Бажаю всім веселих Новорічних і Різдвяних свят!



Директор ДП „Золочівський лісгосп" Куть М.В.

Переглядів: 431 | Додав: zolochiv_dlg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Меню сайту