П`ятниця, 19.04.2024, 08:24
Вітаю Вас Гість | RSS

ДП "Золочівське лісове господарство"


15:13
Про фінансово – господарську діяльність ДП «Золочівський лісгосп» за 2019 рік

Основною діяльністю   ДП «Золочівський лісгосп» являється ведення лісового господарства, охорона, захист, раціональне використання та відтворення лісів.   Уся господарська діяльність ведеться згідно проведеного, у 2010 році, лісовпорядкування виробничим об'єднанням «Львівська державна лісовпорядна експедиція».

Середній приріст з 1га- 4,02кбм. Загальна середня зміна запасу – 120,47тис.кбм.

Незважаючи на труднощі, які переживає галузь, підприємство завершило півріччя з хорошими економічними показниками.

Заготівля деревини підприємством  проводиться при наявності контролю, тільки в межах розрахункової лісосіки. Розрахункова лісосіка головного користування в розмірі 35,8 тис.кбм — це щорічна норма заготівлі деревини в процесі рубок, що обчислюється під час лісовпорядкування і затверджується міністерством екології та природних ресурсів України. Є затверджено щорічний обсяг для рубок поліпшення якісного складу лісів – 495га.

За 2019р. підприємством заготовлено  на рубках головного користування – 31797 кбм ліквідної деревини, а на  рубках формування та оздоровлення  в загальній масі 22561 кбм . Рубки формування та оздоровлення лісів проводяться вибірковим способом  З метою охорони лісових ресурсів проводять такі види рубок: вибіркові санітарні рубки, рубки догляду в молодняках.

На протязі 2019 р. рубки формування і оздоровлення лісів проведено на площі 1260 га, в тому числі:

- Освітлення на площі 49 га загальною масою -341 кбм;

- Прочищення  на площі 209 га загальною масою -1807 кбм, в т.ч. 393 кбм ліквіду;

- Проріджування на площі 191 га  загальною масою- 3787 кбм, в т.ч. 3321 кбм ліквіду,

- Прохідні рубки на площі 32 га загальною масою- 1046 кбм, в т.ч. 9342 кбм ліквіду,

- Вибіркова санітарна рубка на площі 778 га та загальною масою -15540 кбм, в т.ч. 13580 кбм ліквідної деревини.

У нас велика проблема всихання сосни  та ясена на території  держлісфонду

Заготовлена деревина реалізовувалася на внутрішній ринок 36694 кбм. через аукціонні  торги 4194 кбм.  Частина заготовленої деревини – 13994 кбм  перероблено в цеху переробки.

На підприємстві функціонує  електронний облік деревини. Уся деревина маркується і вивозиться виключно з бірками. Поєднання програми електронного обліку  деревини з бухгалтерською програмою 1-С бухгалтерія дало змогу автоматизувати всю виробничу і бухгалтерську роботи.

В лісгоспі проведена сертифікація лісів.

За 2019р. ДП « Золочівський лісгосп» сплачено  податків до всіх рівнів на загальну суму 20996,0 в  тому числі

- до державного бюджету – 9 690,0 тис. грн.

- до місцевого бюджету – 5 692,0 тис. грн.

- єдиного соціального внеску -5 614,0,0 тис. грн.

На підприємстві середньооблікова чисельність  штатних працівниківпрацівників становить  220 чоловік. За 2019 р. обсяг реалізації склав 55263,0 тис. грн.

Середньомісячний дохід працюючих  склав  10090,18 грн.

Створення насаджень для майбутніх поколінь – це одна із головних завдань лісівників. Відновлення лісів забезпечується на землях, що були вкриті лісовою рослинністю (зруби тощо). Роботи, пов'язані з відновленням лісів, проводяться способами, що забезпечують створення в найкоротші строки високопродуктивних лісів з господарсько цінних деревних і чагарникових порід за складеними і затвердженими Львівським обласним управлінням лісового та мисливського господарства проектами лісових культур.

ДП  «Золочівський лісгосп» у 2019 р. провів лісовідновлення на площі 93га. Весь посадковий матеріал для створення лісових культур вирощується в розсаднику Сасівського лісництва, який забезпечує лісгосп повністю посадковим матеріалом, а лишки реалізовуються. Реалізовано посад матеріалу цього року на суму  261712 тис. грн.

Уже стало доброю традицією у лісівників та всіх, хто вболіває за збереження та примноження природи,  проводити акцію «Майбутнє лісу у твоїх руках», яка проходить на підприємстві щорічно. Під час даного заходу  працівники державної лісової охорони  спільно з учнівською молоддю, представниками органів місцевого самоврядування, небайдужими людьми проводили посадку лісових культур,  озеленення населених пунктів.

Лісгосп, у весняний період, в порядку благочинної допомоги надав садивний матеріал школам, громадам, природоохоронним організаціям для озеленення.

З метою попередження пожеж, лісгоспом проведено створення 50 км нових мінералізованих смуг та поновлення існуючих мін смуг протяжністю 140км.

Виявлено 6 випадків самовільних рубок кубомасою 14 кбм.

Державною лісовою охороною постійно проводиться організація та пропаганда охорони лісу, ведеться нагляд за появою шкідників та хвороб лісу з метою своєчасного виявлення і недопущення їх розвитку в лісових масивах.

Відповідно до протокольного доручення Львівської обласної державної адміністрації, на сайті ДП «Золочівський лісгосп»  висвітлено усі показники  фінансово-господарської діяльності лісгоспу, усі місця проведення рубок, посадки лісових культур.

Переглядів: 291 | Додав: zolochiv_dlg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Меню сайту