Субота, 20.04.2024, 00:19
Вітаю Вас Гість | RSS

ДП "Золочівське лісове господарство"


09:08
Про охорону хвойних насаджень в передноворічний період 2017року

   Напередодні Нового року і Різдвяних свят перед лісовою охороною постає важливе завдання посиленої охорони лісів від самовільних рубок хвойних дерев на новорічні ялинки. Бувають випадки, коли молоді смереки чи сосни вирубують цілими куртинами, а які не сподобаються – залишають в лісі. Трапляються випадки, коли зрубують верхівки багаторічних смерек. Такі випадки наносять невиправну шкоду лісу.

   Заготівлю новорічних ялинок у ДП „Золочівський лісгосп”   планується  проводити на ділянках, які відведені під рубки догляду за лісом, коли вирубується ті дерева, де є велика густота насадження і це не приносить шкоди лісу і на плантації новорічних ялинок в Нестюківському лісництві..

 Новорічні ялинки можна придбати в Білокамінському, Сасівському, Пеняківському, Зозулівському, Нестюківському лісництвах.

Реалізація новорічних ялинок буде проводитися із складів на  садибах лісництв.

Законно придбані ялинки повинні мати прикріплену пластикову бірку з номером і штрих кодом.

     Повідомляємо, що відповідно до Постанови КМУ № 665 від 23.07.2008р. за одне самовільно зрубане дерево хвойної породи діаметром в пеньку до 10 см шкода нанесена лісовому господарству на даний час, із врахуванням коефіцієнтів інфляції,  в експлуатаційних лісах становить 399грн. 39коп., при більшому діаметрі пенька відповідно зростає сума майнових стягнень.

   Також відповідно до статті  65 КУпАП на винних накладається штраф в розмірі від        85 грн.  до 170 грн.

   За самовільну рубку дерев на території  природно - заповідного фонду винні  особи сплачують шкоду і  притягуються  до  кримінальної  відповідальності.

   Тож порівняйте ціну новорічної ялинки і суму майнових стягнень за її самовільну рубку і зробіть висновок, як вигідніше придбати новорічну „красуню”, щоб не мати неприємностей перед святами.

     Для патрулювання лісових масивів і доріг створено спеціальні групи до складу яких входять працівники лісової охорони і поліції.

   Повідомляємо телефон гарячої лінії ДП „Золочівський лісгосп” – 55-272.

Бажаю всім в Новому році щастя, у здоров”ї, достатку, в мирі  прожити багато років.

 

 

 

 

   Т.в.о. інженера охорони і захисту лісу

   ДП „Золочівський лісгосп”                                                                Тихонький В.В.

 

Переглядів: 289 | Додав: zolochiv_dlg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Меню сайту