П`ятниця, 29.03.2024, 02:11
Вітаю Вас Гість | RSS

ДП "Золочівське лісове господарство"


13:53
Про проведення в ДП «Золочівський лісгосп» семінару – навчання на тему: «Всихання соснових насаджень»

Про проведення в ДП «Золочівський лісгосп» семінару – навчання на тему: «Всихання соснових насаджень»

 

   13 жовтня 2017р.  в ДП «Золочівський лісгосп»  було проведено семінар – навчання на тему: «Всихання соснових насаджень» В  ньому взяли участь: заступник Золочівської РДА Нижник І.М., начальник  сектору з питань цивільного захисту  Золочівської РДА Біла І.І., заступник голови Золочівської районної ради Леськів А.В.,  головний лісопатолог ДСЛП «Львівлісозахист»  Соколовський Б.В., редактор районної газети «Народне слово» Дідула В.П., кореспондент районного телебачення «Золочів. Нет», представники НПП «Північне Поділля»:  майстер з охорони природи Сопелюк А.Б., науковий співробітник відділу науки Рало В.М., голови  наступних сільських рад: Єлиховицької, Сасівської, Колтівської, Почапівської Гончарівської, лісничі всіх лісництв, інженери відділу лісового господарства.

   Семінар – навчання відкрив директор Круть Р.Р. Докладно про проблему всихання соснових насаджень в ДП «Золочівський лісгосп» висвітлив у своїй доповіді головний лісничий Повзанюк І.М.

   Головний лісопатолог ДСЛП «Львівлісозахист»  Соколовський Б.В. в своєму виступі окреслив проблеми всихання соснових насаджень у нашій області і в цілому в Україні та інших країнах Європи і наголосив на тому, що головними причинами всихання соснових насаджень є засуха останніх років  та стовбурні шкідники – шестизубий та верхівковий короїди. Одними з шляхів вирішення цієї проблеми є своєчасна рубка свіжозаселених дерев і спалювання порубочних решток.

   При виїзді в насадження Білокамінського лісництва  учасникам семінару було показано пошкодження деревини, гілок і кори зрізаних пошкоджених короїдом дерев.

   На завершення семінару директор ДП «Золочівський лісгосп» Круть Р.Р. подякував учасникам семінару – навчання за участь в цьому заході та закликав бути не байдужими до проблем лісового господарства, зокрема до проблеми всихання сосни, тому що це екологічне лихо, яке поширюється територією держави і набуває масового характеру.

 

 

 

 

    Провідний інженер охорони і захисту лісу                        Гнатяк Б.Й. 

 

 

Переглядів: 437 | Додав: zolochiv_dlg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Меню сайту