Вівторок, 23.04.2024, 14:51
Вітаю Вас Гість | RSS

ДП "Золочівське лісове господарство"


11:21
Про Стратегію реформування лісового господарства України на період до 2022 року, схваленої розпорядженням Кабінету Міністрів України

     ДП «Золочівський лісгосп» за часів Незалежності України неодноразово піддавалось реформуванню.

   Перше реформування відбулося в 1995-1996 роках, коли за планами реформаторів лісогосподарські підприємства мали займатися тільки лісогосподарською діяльністю, а переробку деревини передали в приватні структури. Було створено Тов «Явір», яке за рахунок потенціалу попередніх років ще деякий час працювало, нараховувало більше 300 чоловік працюючих. Сьогодні це руїна, яка є наслідком цієї реформи.

    І так відбувалося ще неодноразово на протязі 2000 –х років. 2017 рік- і знову реформи. Точаться спори не 1 рік щодо нових ідей, як знищити лісове господарство, як знищити державні лісогосподарські підприємства новим «ідеями», що все, що робилось раніше, це погано, а «завтра» все стане по Європейськи добре.

 Уряд 15.11.2017р. затвердив Стратегію реформування лісового господарства України на період до 2022 року. Дана Стратегія була схвалена не прозоро та всупереч інтересам лісівників, науковців, громадськості.

   Прийнята Стратегія управління лісами передбачає створення окремої структури компанії на всі лісогосподарські підприємства України, тільки для господарської діяльності. Це означає, що всі надходження  будуть сплачуватись за межі нашого району.

   В даній Стратегії нічого не згадується щодо  забезпечення населення дровами і діловою деревиною, як і про лісовідновлення, а саме хто його має робити, за рубки догляду. В Стратегії говориться про збільшення обсягів заготівлі деревини в кілька разів.

    Спірних і незрозумілих питань в цьому документі дуже багато.

 Колектив   ДП «Золочівський лісгосп»  занепокоєний і наразі є сумніви, чи сприятиме Стратегія,  в такому вигляді  в якому вона прийнята, розвитку лісової галузі. Чи просто офіційно дозволить робити бізнес  на лісових насадженнях.

    Поки ще не пізно, звертаємось до Уряду України переглянути затверджену Стратегію  лісової галузі.  Сподіваємось на розуміння та підтримку депутатами і громадськістю  нашого району.

 

 

 

   Голова профспілкової організації  

ДП «Золочівський лісгосп»                                                  Орест Токар

Переглядів: 328 | Додав: zolochiv_dlg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Меню сайту