Четвер, 28.03.2024, 20:48
Вітаю Вас Гість | RSS

ДП "Золочівське лісове господарство"


09:30
Журналісти Львівщини пізнають лісову галузь

 24 жовтня Львівське обласне управління лісового та мисливського господарства запросило журналістів львівських медіа у прес-тур «Стежками лісівників», щоб розповісти про значення лісового насінництва та лісокультурного виробництва для ведення лісового господарства на засадах наближеного до природи лісництва.

Журналісти побували на ДП «Львівський лісовий селекційно насіннєвий центр», де мали унікальну можливість одними з перших побачити будівництво єдиного в Україні розсадника контейнерного типу для вирощування  садивного матеріалу із закритою кореневою системою. Монтаж обладнання там вже завершили і працюють над будівництвом теплиць, полів дорощування та інших інфраструктурних об’єктів. Екскурсію центром для медіа провів начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека з директором підприємства Федорем Пеленьо.

Учасники прес-туру побачили не тільки те, як працює нове обладнання, а й холодильні камери, в яких зберігають насіння, теплиці, в яких зберігатимуть контейнери з висіяним насінням для пророщування і поля, на яких вже дорощуватимуть саджанці.

Щоб зрозуміти весь шлях від насінини до лісу, журналісти відвідали також Комарнівське лісництво ДП «Самбірське лісове господарство». Там разом з лісничим Михайлом Залогою та професором Національного лісотехнічного університету  Миколою Гузем оглянули посіви основних лісоутворюючих порід в коробах, теплиці та лісорозсаднику. Побачили родинні лісонасіннєві плантації дуба звичайного, модрини європейської та сосни жорсткої. Оглянули лісові культури та клонову архівно-маточну плантацію сосни звичайної створену ще у 1962 році. А майстер лісу Михайло Сеньків показав як ростуть дуб звичайний, сосна звичайна та вільха чорна різних років створення.

Журналісти під час заходу знайомилися з поняттям ведення лісництва на наближених до природи засадах, вчилися правильно читати і розуміти лісові таблиці, розрізняти засаджені і не засадженні після рубок ділянки та активно спілкувалися з лісівниками, щоб краще зрозуміти галузь. Всі учасники прес-туру – працівники телебачення, друкованих та інтернет-видань – сказали, що і завод, і лісництво, і чимало нової інформації стали для них відкриттям лісової галузі і новим поглядом на працю лісівників.

Переглядів: 272 | Додав: zolochiv_dlg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Меню сайту