П`ятниця, 26.04.2024, 09:16
Вітаю Вас Гість | RSS

ДП "Золочівське лісове господарство"


З настанням весни часто спостерігається випалювання сухої рослинності на полях та луках. Необдумане випалювання сухої рослинності призводить до загибелі всього живого (комах, птахів, першого приплоду зайців…) і може спричинити лісову пожежу, яка здатна за лічені хвилини знищити не один гектар лісу. Такі пожежі швидко поширюються, особливо у вітряні дні. Зупинити вогонь, що набрав сили, буває дуже непросто. На гасіння лісових пожеж витрачаються величезні сили та засоби.                                                             &n ... Читати далі »

Переглядів: 166 | Додав: zolochiv_dlg | Дата: 07.04.2021

З 1 квітня 2016 року в Україні уперше стала проводитися нова природоохоронна кампанія, - «сезон тиші», що має законодавчу основу, зокрема Закон України «Про тваринний світ». «Сезон тиші» це природоохоронний захід, упроваджений до виконання в Україні означеного вище Закону а саме, частини п’ятої ст. 39. Охорона середовища існування, умов розмноження, шляхів міграції тварин

У період масового розмноження диких тварин, з 1 квітня до 15 червня, забороняється проведення робіт та заходів, які є джерелом підвищеного шуму та неспокою (пальба, проведення вибухових робіт, феєрверків, санітарних рубок лісу, використання моторних маломірних суден, проведення ралі та інших змагань на транспортних засобах).

Отже у період із 1 квітня до 15 червня у ... Читати далі »

Переглядів: 181 | Додав: zolochiv_dlg | Дата: 07.04.2021

Кожного дня лісівниками відновлюються гектари лісів із висадженням десятків тисяч сіянців різних порід лісоутворюючих дерев. До процесу залучені місцеві жителі.

Доволі часто в таких заходах приймають участь молоді люди так і люди похилого віку які не одноразово розповідали, що ліс який ріс на цьому місці сади батько дідо і я посаджу і нащадки гордитемуться мною.

Після садіння одно двох річних сіянців пройде чимало років та багато людської праці щоб виростити стиглий ліс та почути знову слова гордості за тих людей які доклали свою працю в цей безперервний процес лісокористування.

... Читати далі »

Переглядів: 164 | Додав: zolochiv_dlg | Дата: 07.04.2021

Лісівниками ДП " Золочівський лісгоп" Пеняківського лісництва проводиться обезвершинення насінєвої плантації модрини європейської, під керівництвом лісничого Чаплія А.В. який днями раніше взяв участь в семінарі, що відбувався в ДП Бродівськом лісгоспі" на тему створення та догляд за насіннєвими плантаціями.

... Читати далі »

Переглядів: 167 | Додав: zolochiv_dlg | Дата: 07.04.2021

30.03.2021року було проведено семінар на базі ДП "Бродівське лісове господарство"

Темою семінару стало створення та догляд за насіннєвими плантаціями.

Лісівниками підприємства було представлено дві плантації, а саме, сосни звичайної та модрини європейської, на основі яких наглядно продемонстровано проведення формування крони дерев для легкого збору та масового плодоношення шишки.

Впродовж семінару учасниками було задано безліч запитань на що отримали ґрунтовні відповіді.

По закінченню заходу було запропоновано відвідати старовинний монастир який розташований в смт. Підкамінь. Такі місця завжди вражають своєю непростою історією.

... Читати далі »

Переглядів: 164 | Додав: zolochiv_dlg | Дата: 07.04.2021

Меню сайту