П`ятниця, 19.04.2024, 07:52
Вітаю Вас Гість | RSS

ДП "Золочівське лісове господарство"


15:44
2021рік рік завершено

2021рік рік завершено.

    ДП «Золочівське лісове господарство» підвели підсумки провединх  роботи у звітному році.

   Підприємством заготовленовід усіх видів рубок 54,35 тис. м3 деревини, в тому числі від рубок головного користування 30,1тис м3. Весь обсяг заготовленої деревини .реалізує на внутрішньому ринку, окрім пиломатеріалів що підприємство виготовляє на власному деревообробному цеху.

  Деревообробний цех первинної обробки деревини. За звітній період у власному цеху перероблено  11,53 тис.м3 деревини та реалізовано продукції переробки деревини на суму 20,25млн. грн. Загалом підприємством реалізовано продукції на суму 69,47 млн.грн., що на   20,1млн. грн більше  ніж у минулому році.

  Державне підприємство «Золочівськеське лісове господарство» у 2021році сплатило до  бюджетів усіх рівнів 25,96млн. грн. Зокрема, до державного бюджету України сплачено  12,62 млн. грн. Значну частину платежів до держбюджету становить ПДВ – 8,19млн.грн., рентна плата за спеціальне використання лісових ресурсів – 3,44 млн. грн. Слід відзначити, що за звітній період 2021року підприємство сплатило  6,56 млн.грн. податків, зборів та інших обов’язкових платежів до місцевого бюджету.

 Своєчасно та в повному обсязі підприємством сплачено єдиний соціальний внесок в розмірі  6,78млн. грн. Цей показник забезпечує наповнення дохідної частини Пенсійного фонду України, відтак сприяє виплаті пенсій пенсіонерам.

 Середньомісячна заробітна плата одного штатного працівника склала  14,0 тш грн. або 30 % по відношенню до минулого року.  

 

   Треба відзначити, що працівники лісової охорони ДП «Золочівський лісгосп» дбають про майбутнє лісового господарства підприємства та району зокрема. У звітному році посаджено 38,3га лісових культур та 42га залишено під природнє поновлнення, та висаджено 234,3тис/шт сіянці та саджанців основних лісоутворюючих порід. Проведено догляди за лісовими культурами на площі 295га, а також проведено доповнення лісових культур та введення недостаючих порід на площі 124 га, зроблено обробіток грунту під лісові культури на 2022 рік на площі 7 га. При веденні лісокультурного виробництва до складу лісових культур вводилися швидкоростучі деревні породи, (Модрина, Дугласія Мензіса) також водили в склад дубових культур Ялицю білу.

 Проводились обстеження працівниками ДСЛП «Львівлісозахист» оцінки впливу небезпечних патогенних процесів на лісові насадження, тому на підприєсмтві було вчасно проведено заходи щодо покращеного санітарного стану лісових насаджень.

 Проведені роботи з інвентаризації та оновлено лісонасінневу базу основних лісоутворюючих порід, загальна площа об’єктів складає – 142га, а саме:

генетичних резерватів -59га;

постійних лісонасінневих ділянок -64,5га;

лісонасінневі плантації18,5га.

плюсові дерева – 37шт.

з них 14 Модрини європейської та 23 Бука лісового

 

 

  Також в звітному році в перше було проведено збір шишки Модрини європейської на родинній плантація яка була в ведена в експлуатація ще на весні 2021р., де було заготовлено 520кг шишки із якої вилучили 22 кг насіння першого сорту. Зібрано також 2680кг жолудя дуба звичайного, що повністю забезпечує потреби в насінні власний базовий розсадник та дозволяє виставляти на продаж.

  ДП «Золочівське лісове господарство» взяло активну участь у масштабній акції "Створюємо ліси разом", яку організувало Держлісагентство у рамках програми "Зелена країна", ініційованої президентом України. Протягом двох місяців лісівники та всі бажаючі садили дерева по усій країні.

 

 

 

 

Переглядів: 154 | Додав: zolochiv_dlg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Меню сайту