П`ятниця, 29.03.2024, 02:45
Вітаю Вас Гість | RSS

ДП "Золочівське лісове господарство"


09:53
На Львівщині розпочато ялинкову кампанію 2021-2022 років

На Львівщині розпочато ялинкову кампанію 2021-2022 років

 

Сьогодні у приміщенні Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства проведено міжвідомчу виробничу нараду з нагоди початку ялинкової кампанії 2021-2022 років на Львівщині, за участю заступника голови Львівської обласної державної адміністрації Юрія Бучка, представників правоохоронних та природоохоронних органів, головних лісничих всіх державних лісогосподарських підприємств управління.

На нараді були розглянуті питання охорони, заготівлі, маркування та реалізації новорічних ялинок.

На ялинкову кампанію 2021-2022 років лісогосподарські підприємства Львівського ОУЛМГ запропонували заготівлю новорічних ялинок в обсязі 8,6 тис. шт., але якщо буде попит на ялинки то їх заготівля буде проведена відповідно до затверджених лімітів. Крім цього, пропонуються для реалізації ялинки в горшках.

Орієнтовна ціна на ялинки 1-3м. буде становити 100 - 350 грн. На сайтах лісогосподарських підприємств можна буде дізнатися про ціну на новорічну ялинку в залежності від породи та висоти деревця.

Реалізацію ялинок заплановано проводитися з дворів лісництв, лісгоспів, на ринках районного та місцевого значення та в місті Львові.

Як і в минулому році, кожна новорічна ялинка буде маркуватися биркою або самоклеючою стрічкою із штрих-кодом, яка містить інформацію про місце заготівлі, що підтверджує законність її реалізації.

Для організованого проведення цьогорічної ялинкової кампанії та попередження випадків незаконної заготівлі і реалізації новорічних ялинок Львівським ОУЛМГ, Головним управлінням національної поліції у Львівській області, Управлінням патрульної поліції у Львівській області, Державною екологічною інспекцією у Львівській області видано спільний наказ від 22.11.2021  року  №114/100-1/35/22941/41/12/01-2021“Про додаткові заходи щодо забезпечення охорони шпилькових насаджень від незаконних рубок в передноворічний період”, яким визначений порядок реалізації та перевезення новорічних ялинок.

З ініціативи Львівського ОУЛМГ, Головою Львівської облдержадміністрації видано розпорядження від 30.11.2021 року №1197/0/5-21 «Про комплекс заходів щодо реалізації ялинок та охорони хвойних насаджень від вирубування  у передноворічний період 2022 року».

З числа працівників державної лісової охорони, Держекоінспекції, органів поліції будуть створені мобільні рейдові групи з метою охорони хвойних насаджень та перевірки законності придбання і перевезення новорічних ялинок.

За кожну незаконно зрубану новорічну ялинку накладатиметься штраф розмір якого становить від 510 грн. та нараховуватиметься шкода завдана лісовому господарству, розмір якої за одне деревце в залежності від діаметру становитиме від 546 грн. і більше. (Постанова КМУ від 23.07.2008р. №665).

Наближаються свята Нового року та Різдва Христового. Звертаємось до всіх громадян - не купувати у передноворічний період незаконно зрубані ялинки без відповідного маркування. Спільними зусиллями державної лісової охорони, Держекоінспекції, органів поліції, засобів масової інформації та громадськості зможемо упорядкувати торгівлю новорічними ялинками та зберегти наші ліси від незаконних вирубок.

Переглядів: 152 | Додав: zolochiv_dlg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Меню сайту