Понеділок, 29.04.2024, 15:36
Вітаю Вас Гість | RSS

ДП "Золочівське лісове господарство"


09:56
Не смітіть у лісі

Не смітіть у лісі!!!

Навіщо вивозити сміття на спеціальне звалище і платити за це гроші, якщо можна просто викинути його в ліс абсолютно задарма? Напевно, цим керуються люди, які своїми діями перетворюють ліси у стихійні сміттєві звалища.

Для того, щоб знищити ліс – можна його просто засмітити. Певно, для нашого народу правила справді існують для того щоб їх порушувати. У лісі ж є написи «Не смітити», та мало чим вони допомагають. Мало того, що багато хто в ліс приїжджає на автомобілях, знищуючи трав’яний покрив і забруднюючи його вихлопними газами, так ще й сміття після себе не вивозить.

Зайшовши в ліс спостерігаємо неприємну картину: свого роду сміттєва алея супроводжує нас дорогою до вибору «привалу». З іншого боку, від дороги, де-не-де лежать чи то окремі папірці, поліетиленові пакети, або порожні бляшанки. Кожного тижня майстри лісу прибирають сміття у лісі, але тільки приходять вихідні кудись діваються його результати роботи.

Єдиний вихід – не смітити. А як це зробити на практиці?

Тож єдиний вихід – каральні заходи, тобто штрафи. Штрафи за несанкціоноване розміщення відходів зараз дуже малі, та й поки буде прийняте рішення про те, щоб їх сплатили і сміття прибрали, пройде час. Та й довести факт скидання сміття важко.

Ну і звичайно, освітні програми (попри те, що вони поки що не допомагають), повинні зіграти своє. Поки люди не усвідомлять, що навколишнє середовище – це продовження їхнього житла, нічого не буде. Тут слід вводити не просто екологію, а щось на зразок такої науки, яка б тісно пов’язувала буденне життя з природою і показувала нерозривність міського будинку (а у своїй квартирі ми на підлогу сміття не кидаємо) з навколишнім світом (природою).

Тож давайте, якщо виїжджаємо на природу прибирати за собою сміття і не засмічувати природу.

 
     Лісогосподарський відділ
ДП "Золочівський лісгосп"
Переглядів: 332 | Додав: zolochiv_dlg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Меню сайту