П`ятниця, 26.04.2024, 17:58
Вітаю Вас Гість | RSS

ДП "Золочівське лісове господарство"


17:40
Новорічна ялинка

    Новорічна ялинка без шкоди для лісу       


             Новий рік – казкове свято, під час якого здійснюються всі бажання – так кажуть батьки дітям, в новорічну ніч. На наступний день діти знаходять подарунки під ялинкою. Але щоб лісові красуні дійсно принесли в родини відчуття радості свята, вони повинні бути придбані законним чином і без шкоди для лісу. Тому до свята почали готуватися  і працівники відповідних органів, аби запобігти  неконтрольованій вирубці ялинок та сосен.

            З метою посилення охорони хвойних насаджень лісгоспу створені мобільні групи для патрулювання лісових масивів з числа працівників лісової охорони. Для патрулювання доріг, місць торгівлі ялинками створені мобільні групи до складу яких входять працівники міліції.

   Заготівля новорічних ялинок у ДП „Золочівський лісгосп" буде проводитися на ділянках, які відведені під рубки догляду за лісом, коли вирубується ті дерева, де є велика густота насадження і це не приносить шкоди лісу, а також на спеціально створених плантаціях новорічних ялинок. Придбати новорічні ялинки можна в Білокамінському, Сасівському, Пеняківському, Словітському лісництвах лісгоспу.

Всі законно зрубані новорічні ялинки будуть реалізовуватися із спеціальними бирками із номером і штрих кодом, прикріпленими до стовбура.

Ціни на новорічні ялинки із смереки і сосни наступні:

висотою від 1,0 м до 1,25 м — 63грн.

висотою від 1,5 м до 2 м — 78грн.

висотою від 2,0 м до 2,25 м — 103 грн.

висотою від 2,5 м до 3,0 м — 173 грн.

 

   Повідомляємо, що відповідно до Постанови КМУ № 665 від 23.07.2008р. за одне незаконно зрубане дерево хвойної породи діаметром в пеньку до 10 см, зрубане в грудні - січні, шкода нанесена лісовому господарству становить 189грн., при більшому діаметрі відповідно зростає сума майнових стягнень. Відповідно до Постанови КМУ від 24.07.2013р. № 541 на території природно-заповідного фонду сума шкоди за дерево хвойної породи діаметром в пеньку до 10 см. становить 246грн.

Також відповідно до статті 65 КУпАП на винних накладається штраф в розмірі від 85 грн до 170 грн.

   Тож порівняйте ціну новорічної ялинки і суму майнових стягнень за її самовільну рубку і зробіть висновок, яким чином вигідніше придбати новорічну красуню.

  Бажаю всім веселих Новорічних і Різдвяних свят!



Директор ДП „Золочівський лісгосп" Куть М.В.

 

 

Переглядів: 462 | Додав: zolochiv_dlg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Меню сайту