Субота, 20.04.2024, 16:02
Вітаю Вас Гість | RSS

ДП "Золочівське лісове господарство"


12:46
Обласні змагання вальників лісу

Відбулися обласні змагання вальників лісу на Львівщині

   27 червня 2013 року в Мохнатському лісництві ДП «Боринське лісове господарство» 19 представників від 16 лісогосподарських підприємств, серед яких три юніори (вік до 24 років) демонстрували свою вправність у володінні бензопилою та доводили, що саме вони гідні називатися найкращими.

      Обласні змагання вальників лісу проводились Львівським обласним управлінням лісового та мисливського господарства, за підтримки Товариства лісівників України та за ініціативою Державного агентства лісових ресурсів України. На змагання були запрошені представники преси, телебачення та дилери найвідоміших фірм, виробників інструментів для заготівлі лісу та догляду за ним.

      Змагання розпочалися після урочистого відкриття та спільної молитви.

      Учасники змагалися у звалюванні дерева, обрізанні сучків, монтажі нового ланцюга, розкряжуванні стовбура комбінованим різом та на точність.

  •     Одинадцятий раз підряд 1 місце зайняв Володимир Кухта, вальник лісу з Нивицького лісництва державного підприємства «Радехівське лісомисливське господарство». Він набрав 1612 балів.
  •     На другому місці - вальник лісу ДП «Сколівське лісове господарство» Ільницький І.Й. Його результат 1530 балів.
  •     На третьому місці - вальник лісу ДП «Бродівське лісове господарство» Прийма І.В. з результатом 1357 балів.

     Оскільки професія вальника лісу важка і небезпечна, молодь неохоче йде працювати на звалюванні лісу. Тому основна мета змагань – популяризувати цю професію, донести до громадськості її важливість.

  Три юніори прийняли участь у змаганнях цього року. Найвправнішим виявився вальник лісу ДП «Боринське лісове господарство» Романчак М.В. з результатом 1167 балів.

   Переможців нагородили грамотами, цінними подарунками і грошовими преміями не тільки від організаторів, а й від фірм-партнерів.

    Товариство лісівників України виділило кошти на організацію та проведення змагань і солідні призові винагороди за 1 місце основного конкурсу – змагань та серед юніорів.

   Подарунки від фірм виглядали досить достойно: 2 сучасні бензопили «Мотор Січ», бензопила і 2 кущорізи «Husqvarna», бензопила «STIHL».

    Для учасників та гостей співали та танцювали народні музики з села Бітля.

    Високий рівень підготовки змагань сприяв успішному їх проведенню.

   Переможці змагань Кухта В. та Романчак М. будуть представляти Львівщину на республіканських змаганнях, які відбудуться на базі ДП «Тетерівське лісове господарство» Київського обласного управління лісового та мисливського господарства в серпні 2013 року.

Тут можна переглянути фото змагань -> http://zolochiv-dlg.at.ua/photo/oblasni_zmagannja_valnikiv_lisu/3

Переглядів: 453 | Додав: zolochiv_dlg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Меню сайту