П`ятниця, 26.04.2024, 18:57
Вітаю Вас Гість | RSS

ДП "Золочівське лісове господарство"


10:39
Поблизу Львова будуть карпатські краєвиди

Державне підприємство «Львівське лісове господарство» веде господарську діяльність у лісах поблизу м. Львів. Враховуючи значне рекреаційне навантаження та особливий статус приміських лісів, починаючи з 2016 року підприємство повністю відмовилось від проведення суцільних рубок лісу.

Такий крок лісівників став першим у регіоні, адже ліси підприємства не відносяться до експлуатаційних, в них не проводяться рубки головного користування. Відсутність суцільних рубок стала одним із кроків до ведення лісового господарства за принципами наближеного до природи лісівництва. Саме з таких причин лісгосп проводить рубки формування та оздоровлення лісів вибірковим способом.

Хоча у лісництвах підприємства відсутні лісокультурні площі та суцільні зруби, працівники лісгоспу навесні та восени проводитять ряд робіт з доповнення та введення саджанців цінних порід у лісові насадження держлісфонду підприємства. Осінь 2018 року не стала винятком. Завдяки сприятливій погоді у лісництвах підприємства цієї осені посадили понад 15 тисяч саджанців основних лісоутворюючих порід: дуба, бука, сосни. Всі ці заходи проводять на ділянках вибіркових рубок.

Також лісівники підприємства постійно збагачують біологічне різноманіття лісостанів - в лісові насадження рекреаційного призначення вводять саджанці ялиці, черешні, горіха чорного та сірого, модрини європейської та дугласії зеленої. Наприклад, у лісах Липниківського лісництва на ділянці чистого букового лісу висадили близько 500 саджанців ялиці білої. Це допоможе підвищити екологічну та біологічну стійкість насадженнь. Ялиця біла - це тіневитривала порода і зможе певний період рости під наметом букового деревостану, а в подальшому покращить його структуру, видовий склад та збільшить рекреаційну і естетичну привабливість.

Таким чином лісівники ДП «Львівське лісове господарство» сприяють екологічній складовій лісів зелених зон, формують насадження придатні для активного відпочинку та рекреації, а також створюють багатоярусні складні насадження багатого видового складу. Домішка ялиці у букових лісах поблизу Львова нагадуватиме Карпатські краєвиди і суттєво підвищить естетичну оцінку лісів.

Переглядів: 284 | Додав: zolochiv_dlg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Меню сайту