П`ятниця, 26.04.2024, 15:52
Вітаю Вас Гість | RSS

ДП "Золочівське лісове господарство"


14:15
Полювання
Відкриваємо полювання на мисливські види птахів
Цього року мисливці трьох Західних областей України: Львівщини, Волині та Рівненщини вирішили відкрити полювання на мисливські види птахів 17 серпня о 18 годині. 

Питання відкриття сезону полювання обговорювалось всіма користувачами мисливських угідь двічі за участю представників правоохоронних органів та державної ветеринарної медицини Львівської області. Перший раз 30 квітня та другий 16 липня 2013 року. Зважаючи на цьогорічні біофенологічні спостереження та погодні кліматичні умови, з метою збереження основного маточного поголів’я місцевих видів мисливських птахів, - абсолютною більшістю користувачів мисливських угідь було прийнято узгоджене рішення розпочати полювання на водоплавних мисливських птахів 17 серпня о 18 годині 2013 року.

До прийняття такого рішення Львівське обласне управління лісового та мисливського господарства підходить виважено, враховуючи досвід попередніх років, стан популяцій птахів. У цьому питанні управління тісно співпрацює з Західноукраїнським орнітологічним товариством, спеціалісти якого беруть участь у нарадах користувачів мисливських угідь та надають свої рекомендації. Крім цього, начальник управління Андрій Богданович Тирчик з розумінням справи підтримав письмове звернення низки керівників мисливських організацій щодо відкриття полювання 17 серпня.

Більшість користувачів мисливських угідь уже провела облік мисливських видів птахів і подала свої проекти пропускної спроможності угідь для опрацювання спеціалістами управління та погодження у встановленому законом порядку.

Серпневе відкриття полювання вважається святом для істинних мисливців тому, що це є наймасовішим і найбільш популярним та доступним видом полювання для мисливського загалу.

У зв’язку з відкриттям сезону полювання Львівське обласне управління лісового та мисливського господарства нагадує мисливцям області, які документи дають право на проведення полювання:

- посвідчення мисливця;

- щорічна контрольна картка обліку добутої дичини та порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита;

- дозвіл на добування мисливських тварин (ліцензія, відстрільна картка, дозвіл на діагностичний та селекційний відстріл тощо);

- відповідний дозвіл на право користування вогнепальною мисливською зброєю у разі її використання під час полювання;

- паспорт на собак мисливських порід, інших ловчих звірів і птахів у разі їх використання під час проведення полювання.

Зазначені документи мисливець зобов’язаний мати під час здійснення полювання, транспортування або перенесення продукції полювання і пред’являти їх на вимогу осіб, уповноважених здійснювати контроль у галузі мисливського господарства та полювання.

Для цього, щоб отримати щорічну контрольну картку обліку добутої дичини та порушень правил полювання з відміткою про сплату державного мита мисливцеві необхідно звернутись до районного мисливствознавця, який обміняє її в управлінні, або самому обміняти її у мисливському відділі Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства за адресою м. Львів вул. Яворницького 8/б (з 8 до 17 години, п’ятниця з 8 до 15год. 45хв., обідня перерва з 12 до 12год. 45 хв.).

Видача посвідчень мисливця і контрольних карток обліку добутої дичини і порушень правил полювання здійснюється на підставі Розпорядження КМУ від 06.06.2011року за №491-р «Про затвердження переліку платних адміністративних послуг, які надаються Державним агентством лісових ресурсів, його територіальними органами та республіканським комітетом Автономної Республіки Крим з лісового та мисливського господарства.

Отже, щоб встигнути підготуватися до полювання, звертаємося до всіх мисливців області з проханням – перевірити свої документи, переконайтеся, що вони чинні, обміняти завчасно щорічну контрольну картку.

Ні пуху Вам ні пера!

В. Бурмас, начальник відділу мисливського господарства, 

головний мисливствознавець Львівського ОУЛМГ

 

Переглядів: 550 | Додав: zolochiv_dlg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Меню сайту