Середа, 24.04.2024, 12:11
Вітаю Вас Гість | RSS

ДП "Золочівське лісове господарство"


10:57
Пожежна безпека
Дотримуйтесь правил пожежної безпеки в лісах

Ліс - наше багатство. Він дає деревину, продукує кисень, щедро обдаровує ягодами, грибами. Отож, маємо ліс берегти.

Перебуваючи на природі, а особливо в лісі, потрібно дотримуватись правил поже­жної безпеки, які є обов'язками для підприємств, організацій та всіх громадян. їх неви­конання може призвести до трагічних нас­лідків.

 До всіх громадян міст і сіл району!

Запам'ятайте: в період високої пожежної небезпеки в лісі забороняється: заїздити в ліс автотранспортом; ставити транспорт на узліссі; відвідувати ліс і пожежно-небезпечні місця громадянами; розводити вогнища, кидати непогашені сірники і недопалки, залишати в просочені легкозаймистими речовинами папір й інші побутові відходи, скляний посуд та інший непотріб; забороняється випалювати суху траву на землях, які безпосередньо прилягають до лісу, торфовищ.

Нехтування цими елементарними правилами призводить до виникнення лісових пож

Громадяни!

Помітивши загорання біля лісу чи в лісі, або лісову пожежу, зробіть усе можливе для її ліквідації. Зрізаними тут же гілками збивайте полум'я, закидайте землею, піском, або вживайте інших заходів. Терміново повідомте про пожежу працівника лісової охорони, сільську раду, міліцію, пожежну охорону.

У випадку порушення правил пожежної безпеки в лісах на громадян накладається штраф - від 17 до 51 грн., на посадових осіб - від 51 до 119 грн.

За самовільне випалювання сухої рослинності, або її залишків накладається штраф: на громадян - від 170 до 340 грн., на посадових осіб - від 850 до 1190 грн.

За ті ж дії, вчинені на території природного заповідного фонду, накладається штраф: на громадян - від 340 до 620 грн., на посадових осіб - від 1190 до 1700 грн.

У випадку пошкодження лісу внаслідок пожежі, винні сплачують ще й битки, нанесені пожежею.

Бережіть ліс від пожеж та інших пошкоджень.

Михайло КУТЬ, директор ДП «Золочівське лісове господарство»

Переглядів: 451 | Додав: zolochiv_dlg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Меню сайту