Субота, 27.04.2024, 06:43
Вітаю Вас Гість | RSS

ДП "Золочівське лісове господарство"


14:24
Про фінансово – господарську діяльність ДП «Золочівський лісгосп» за І півріччя 2020 рік

Основною діяльністю   ДП «Золочівський лісгосп» являється ведення лісового господарства, охорона, захист, раціональне використання та відтворення лісів.   Уся господарська діяльність ведеться згідно проведеного у 2010році, лісовпорядкування виробничим об'єднанням «Львівська державна лісовпорядна експедиція».

Середній приріст з 1га в рік -- 4,02кбм. Загальна середня зміна запасу – 120,47тис.кбм.

Незважаючи на труднощі, які переживає галузь, підприємство завершило півріччя з хорошими економічними показниками.

Створення насаджень для майбутніх поколінь – це одна із головних завдань лісівників. Відновлення лісів забезпечується на землях, що були вкриті лісовою рослинністю (зруби тощо). Роботи, пов'язані з відновленням лісів, проводяться способами, що забезпечують створення в найкоротші строки високопродуктивних лісів з господарсько - цінних деревних і чагарникових порід за складеними і затвердженими Львівським обласним управлінням лісового та мисливського господарства проектами лісових культур.

Підприємством, за час цьогорічної весняної посадки, створено

53га молодих лісових насаджень з головною породою дуб, сосна, модрина, вільха  та дугласія,  39га залишено під природне поновлення;

Весь садивний матеріал для створення лісових культур вирощується в розсаднику Сасівського лісництва, який забезпечує лісгосп повністю посадковим матеріалом, а лишки реалізовуються.

Після посадки лісівники приділили увагу доглядам за лісовими культурами на площі 100га.

Рубки формування та оздоровлення лісів проводяться вибірковим способом. З метою охорони лісових ресурсів проводять такі види рубок: рубки догляду  та вибіркові санітарні рубки.

За 6 міс. 2020р. рубки формування і оздоровлення лісів проведено на площі 353га, в тому числі:

- Освітлення на площі 28га загальною масою -147кбм;

- Прочищення  на площі 32га загальною масою -248кбм.

- Проріджування на площі 8га  загальною масою-315кбм, в т.ч. 292 кбм ліквіду,

- Прохідні рубки на площі11га загальною масою-340кбм, в т.ч. 313 кбм ліквіду,

- Вибіркова санітарна рубка на площі 268га та загальною масою -8157кбм, в т.ч. 7485кбм ліквідної деревини.

Всихання сосни по лісгоспу зменшилось на відміну від ясена, який продовжує всихати.

 

З метою попередження лісових пожеж, лісгоспом проведено створення  50км нових мінералізованих смуг та поновлення існуючих мін смуг протяжністю 90км.

Самовільних рубок не виявлено.

Державною лісовою охороною постійно проводиться організація та пропаганда охорони лісу, ведеться нагляд за появою шкідників та хвороб лісу з метою своєчасного виявлення і недопущення їх розвитку в лісових масивах.

Заготівля деревини підприємством  проводиться при наявності контролю, тільки в межах розрахункової лісосіки. Розрахункова лісосіка в розмірі 35,8тис.кбм — це щорічна норма заготівлі деревини в процесі рубок, що обчислюється під час лісовпорядкування і затверджується міністерством екології та природних ресурсів України. Є затверджено щорічний обсяг для рубок поліпшення якісного складу лісів – 495га.

За 6 міс. 2020р. підприємством заготовлено  на рубках головного користування – 13052кбм ліквідної деревини, а на  рубках формування та оздоровлення  в загальній масі 8173кбм .

Заготовлена деревина реалізовувалася на внутрішній ринок 15425 кбм., з них через аукціонні  торги 2162 кбм.  Частина заготовленої деревини – 7263кбм  перероблено в цеху переробки. Обсяг реалізації склав 23582тис.грн.

На підприємстві функціонує  електронний облік деревини. Уся деревина маркується і вивозиться виключно з бірками. Поєднання програми електронного обліку  деревини з бухгалтерською програмою 1-С бухгалтерія дало змогу автоматизувати всю виробничу і бухгалтерську роботу.

В лісгоспі проведена сертифікація лісів.

За 6 міс. 2020р. ДП « Золочівський лісгосп» сплачено  податків до всіх рівнів на загальну суму 10128тис.грн., в  тому числі

- до державного бюджету – 5290,0тис. грн.

- до місцевого бюджету – 2494,0 грн.

- єдиного соціального внеску - 2344,0тис. грн.

Середньомісячний дохід штатного працівника  склав  9135,10грн.

На підприємстві середньооблікова чисельність штатних працівників  становить  208чоловік.

Колектив невеликий, усі стараються вирішити проблеми, допомогти один одному, вкласти набуті знання та досвід у роботу.

 

 

 

 

Пресслужба  лісгоспу

Переглядів: 251 | Додав: zolochiv_dlg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Меню сайту