П`ятниця, 26.04.2024, 07:53
Вітаю Вас Гість | RSS

ДП "Золочівське лісове господарство"


15:27
Про проведення в ДП «Золочівський лісгосп» семінару – навчання на тему: «Всихання соснових насаджень»

5 жовтня 2018р.  в ДП «Золочівський лісгосп»  було проведено семінар – навчання на тему: «Всихання соснових насаджень». В  ньому взяли участь:  заступник голови Золочівської районної ради Леськів А.В.,  завідувач лабораторії ДСЛП «Львівлісозахист»  Венгер В.В.,  кореспондент районного телебачення «Золочів- Нет», голови  наступних сільських рад:Червоненської, Руда - Колтівської,Струтинської, Новосілківської, Сновицької, лісничі всіх лісництв, інженери відділу лісового господарства, працівники контори лісгоспу, державний фітосанітарний інспектор Золочівського району.

   Семінар – навчання відкрив директор Круть Р.Р. Докладно про проблему всихання соснових насаджень в ДП «Золочівський лісгосп» висвітлив у своїй доповіді головний лісничий Повзанюк І.М.

   Завідувач лабораторії ДСЛП «Львівлісозахист»  Венгер В.В. в своєму виступі окреслила проблеми всихання соснових насаджень у нашій області і в цілому в Україні та інших країнах Європи і наголосила на тому, що головними причинами всихання соснових насаджень є засуха останніх років  та стовбурні шкідники – шестизубий та верхівковий короїди. Одними з шляхів вирішення цієї проблеми є своєчасна рубка свіжозаселених дерев і спалювання порубочних решток.

   При виїзді в насадження Зозулівського лісництва  учасникам семінару було показано пошкодження деревини, гілок і кори зрізаних пошкоджених короїдом дерев.

   На завершення семінару директор ДП «Золочівський лісгосп» Круть Р.Р. подякував учасникам семінару – навчання за участь в цьому заході та закликав бути не байдужими до проблем лісового господарства, зокрема до проблеми всихання сосни, тому що це екологічне лихо, яке поширюється територією держави,  набуває масового характеру.

 

 

 

 

    Провідний інженер охорони

і захисту лісу                                        Гнатяк Б.Й. 

 

Переглядів: 363 | Додав: zolochiv_dlg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Меню сайту