Вівторок, 30.04.2024, 23:47
Вітаю Вас Гість | RSS

ДП "Золочівське лісове господарство"


10:50
Про самовільні рубки в Сасівському лісництві

Про самовільні рубки в Сасівському лісництві

 

    В Сасівському лісництві в березні – квітні  2016р. працівниками лісової охорони лісництва  було виявлено ряд самовільних рубок   вчинених невиявленими лісопорушниками:   так на майстерській дільниці № 3 було виявлено 2 випадки самовільної рубки, зрізано 8 дерев,   на майстерській дільниці № 4 було виявлено 3 випадки самовільної рубки, зрізано 10 дерев.   Характерним для цих самовільних рубок є те,  що вся деревина залишена біля пеньків, не вкрадена.  Майстри лісу доповідають, що самовільні рубки вчиняють в вечірній чи вранішній час.

   17 травня 2016р працівниками Державної екологічної інспекції у Львівській області за участю члена організації УНСО  на майстерській дільниці № 3 було виявлено пеньки 5 зрізаних дерев.  Член організації УНСО знайшов ці пеньки, які були зрізані нижче рівня землі,   закриті грунтом і лісовою підстилкою. 

   Працівники лісової охорони Сасівського  лісництва схильні до думки, що самовільні рубки вчиняють навмисно, щоб підірвати авторитет працівників лісової охорони, тому що деревину не крадуть, а  залишають на місці вчинення рубки.

 

   ДП „Золочівський лісгосп” просить всіх жителів сіл:   Побіч, Опаки, Ушня, Габово, Сасів, Руда –Колтівська, Верхобуж, Колтів, Хмелева, яким що – небудь відомо про осіб чи особу, яка вчиняє ці самовільні рубки, повідомляти в лісгосп по  телефону                    №  55-272  або в поліцію по телефону  №  102.

 

   Нагадую, що згідно додатку № 1 до постанови Кабінету Міністрів України від 23.07.2008р. № 665 „Про затвердження такс для обчислення шкоди, заподіяної лісу", за самовільно зрізане дерево діаметром в пеньку до 10см. шкода на даний час з врахуванням індексів інфляції становить 118,44грн., за самовільно зрізане дерево діаметром в пеньку 26,1 - 30см. шкода становить  3044,80грн.,

 

   Повідомляємо, що на даний час відпускна ціна  1кбм.  дров твердої і мягколистяної породи становить 275грн.,  дров хвойної породи - 240грн.

 

 

 

   Гнатяк Б.Й. - провідний інженер охорони і захисту лісу   ДП „Золочівський лісгосп”    

                                         

Переглядів: 388 | Додав: zolochiv_dlg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Меню сайту