Субота, 27.04.2024, 14:14
Вітаю Вас Гість | RSS

ДП "Золочівське лісове господарство"


09:21
Протягом тижня на Львівщині відбулись заходи у рамках Акції "Майбутнє лісу у твоїх руках"

Протягом тижня на Львівщині відбулись заходи у рамках Акції "Майбутнє лісу у твоїх руках"

29.03.2016

 

 

Лісівники Львівщини продовжують активно долучатися до проведення заходів Акції «Майбутнє лісу у твоїх руках». Протягом першого тижня Акції відбулися заходи за участі представників громадських організацій, засобів масової інформації, органів влади та учнівської молоді.

22 березня у Роздільському лісництві ДП «Стрийський лісгосп»( квартал 39, виділ 7.1) на площі 4,4га в рамках Акції проведено посадку часткових лісових культур дуба звичайного із вкрапленням ялиці білої.

22 - 23 березня у Самбірському лісгоспі відбулись посадки лісових культур в рамках Акції «Майбутнє лісу у твоїх руках». В урочищі «Кошарки» (в кварталі 22 виділі 54) Комарнівського лісництва на площі 0,9 га. було посаджено 6 тисяч штук саджанців дуба звичайного та сосни звичайної. Кожного року лісівникам допомагають громади та жителі сіл Повергів, Колодруби, Підлісся Миколаївського району. Посадка лісу – кропітка робота.

У лісництві є свій лісорозсадник  (1,5 га), в якому вирощують посадковий матеріал, для забезпечення посадки лісових культур. Насамперед, для створення здорових молодих саджанців важливим є те, щоб до посадки був готовий відповідно відсортований садивний матеріал, а також підготовлений грунт під посадку молодих саджанців.

У Дублянському лісництві в урочищі «Сіде» (кварталі 17 виділі 34) до посадки дуба звичайного долучилися громади сіл Вільшаник та Нагірне. На площі 3,0 га спільними зусиллями було посаджено 15 тисяч штук саджанців дуба звичайного та 6 тисяч штук – клен-явора.

23 березня в ДП «Бродівський лісгосп» відбулася посадка лісових культур в Берлинському лісництві (квартал 100 виділ 14 площа 1,0 га).           Головний лісничий ДП «Бродівський лісгосп» Потьомкін О.М. для присутніх провів короткий екскурс: розказав де і як вирощують сіянці, про необхідний догляд за лісом, які є види рубок, коли потрібно заготовляти деревину, як визначити об’єм деревостану перед рубкою, тощо. Головний інженер ДП “Бродівський лісгосп” Серватович М.В. також приєднався до акції і розповів присутнім, що на даній ділянці у січні-лютому 2016 року проведена суцільна рубка головного користування. Він наголосив, що всі лісосіки, які вирубані у І кварталі поточного року будуть заліснені і поповнять молоді насадження лісгоспу.

Разом з учнями шкільних лісництв у рамках акції «Майбутнє лісу в твоїх руках» було розвішено 100 шпаківень, які діти виготовили на уроках праці. Лісівники допомогли повішати шпаківні в масивах Бродівського лісгоспу. Найбільш активними було шкільне лісництво Заболотцівської ЗОШ. Старшокласники разом з вчителем Швалюком Володимиром Романовичем та лісівниками Заболотцівського лісництва повісили шпаківні в масивахЗаболотцівського лісництва. Діти залишилися задоволені своєю працею.

 

 


23 березня в Вовчанському лісництві ДП «Турківський лісгосп» в урочищі «Кичера» (квартал 6 виділ 26) працівниками державної лісової охорони підприємства спільно з громадськістю с. Бережок було закладено плодову плантацію площею 0,9 га. Для створення плодової плантації висаджено 760 штук саджанців плодових дерев та кущів різних порід, зокрема: яблуня, аґрус, порічки, смородина, горобина звичайна, аронія чорна, айва японська, калина звичайна, черешня, груша, слива, вишня, алича, гіркокаштан, шипшина, барбарис.

24 березня у Білокамінському лісництві ДП "Золочівський лісгосп” у рамках акції «Майбутнє лісу у твоїх руках» відбулася посадка лісових культур у кварталі 45, виділі 10. Посадку лісових насаджень проводили на площі 1,4 га. За таку корисну справу взялися учні Білокамінськогошкільного лісництва. Висаджували сосну звичайну. До робіт, звичайно ж, долучилися і місцеві жителі. 

 

 

Прес-служба Львівського ОУЛМГ
 

 

 

Переглядів: 334 | Додав: zolochiv_dlg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Меню сайту