Четвер, 18.04.2024, 08:45
Вітаю Вас Гість | RSS

ДП "Золочівське лісове господарство"


15:54
Створюємо ліси разом: на Львівщині активно тривають заходи акції

Створюємо ліси разом: на Львівщині активно тривають заходи акції

Акція Держлісагентства «Створюємо ліси разом» та виконання програми Президента «Зелена країна» вкотре демонструє свою масштабність на теренах Львівщини. Приємно,  що маємо багато ініціативних учасників, особливо  молоді, які радо підтримують заходи акції.

23 жовтня трішки побути лісівниками, спробувати себе у іншій професії та одночасно  внести свій вклад в озеленення вирішили студенти та викладачі Львівської медичної академії ім. А. Крупинського. Гості активно  і якісно працювали  на території Соколянського лісництва Буського лісгоспу  (кв. 87 виділ 5.2) і за короткий час висадили ліс на ділянці 0,7 га.

Днями за участі лісівників створено і ще одну паркову зону біля школи села Заводське. Завдяки спільній роботі лісівників Верблянського лісництва, учнів та вчителів загальноосвітньої школи створено прекрасну локацію, яка стане ще одним чудовим місцем для прогулянок та приємного проведення дозвілля.

У  Заболотцівському лісництві ДП «Бродівський лісгосп» в кв 81 вид 12 посаджено 26,5 тис. шт сіянців сосни звичайної. В акції взяли участь представники НПП  "Північного Поділля", учні Заболотцівської ЗОШ, громадськість Заболотцівської ОТГ.

Естафету участі у садінні лісу з жовківськими лісниками перейняв колектив ДСЛП «Львівлісозахист». І власним прикладом довели, що не лише моніторять та охороняють ліс від шкідників, хвороб, а й садять молоді дерева пліч-о-пліч з лісівниками. На площі 0,9 га у Зіболківському лісництві Жовківського лісгоспу висадили 5300 штук сіянців дерев лісотвірних порід: сосни звичайної – 4011 шт, дуба звичайного – 1033 шт, 100 ялин та 50 модрин.

Представники еко-спільноти Пустомитівської ТГ та еко-Друзі доєдналися до виконання програми Президента «Зелена країна» та висаджували ліс у Лапаївському лісництві ДП «Львівський лісгосп». На ділянці висаджено 300 шт. сіянців бука лісового та дуба звичайного.

23 жовтня у державному підприємстві «Радехівське лісомисливське господарство» за участю представників Лопатинської та Червоноградської територіальних громад, Національної поліції, ВО "Укрдержліспроект" та представників громадськості проведений захід по садінню лісу у Нивицькому та Бендюзькому лісництвах. Заліснення лісокультурної площі проводилось вручну під меч Колесова після попередньо проведеного механізованого обробітку грунту. Спільними зусиллями висаджено понад 15000 сіянців породи сосна звичайна та дуб звичайний.

За ініціативи старости села Опака Михайла Якуц лісівники Опацького лісництва Самбірського лісгоспу разом з представниками Східницької громади висадили алею: 30 туй та 10 саджанців ялини на території  дому культури в  селі Опака. Тепер територія закладу має  ще  більш естетичний вигляд і милуватиме око відвідувачів.

Активно пройшли осінні лісокультурні роботи на Сколівщині. У Орівському лісництві ДП «Сколівський лісгосп» в урочищі “Ясенівка” та території Грабовецько-Дулібівської громади Стрийського району у кварталі №6 студенти Дрогобицького фахового коледжу нафти та газу на площі 1,0 га ділянки головного користування 2021 року посадили 4 000 молодих дубів та 1 000 саджанців. 

У Труханівському лісництві до створення нового лісу долучилась ІТ-компанія «SoftServe» і юна шкільна молодь учнівського лісництва Труханівської ЗОШ та староста села. У придбанні саджанців дуба та модрини із закритою кореневою системою спонсорську допомогу надала ІТ-компанія «SoftServe», представники якої і прийняли участь у залісненні. Всього висаджено   2 600 дубів та модрин.

На території Митянського лісництва Козівської ОТГ лісівники з представниками місцевої влади заліснили біогалявину, на якій вже куртинно спостерігалось самозаліснення смерічками, березами. На ділянці 1,1 га додатково висаджено 2700 молодих модрин.  

Цими днями стрункі ряди молодих деревець з'явились і на території Головецького лісництва ДП «Славське лісове господарство». Працівники лісгоспу разом з учнями, вчителями та місцевими жителями створили модриновий ліс на площі 1,1 га., висадивши 3000 саджанців ялиці.

На теренах Хирівської ОТГ, поблизу села Велика Сушиця в лісовому кварталі 28 виділ 1 Старявського лісництва ДП «Старосамбірське ЛМГ» на площі 0,5га було висаджено 2000 шт. молодих саджанців ялиці та бука. Спільно з лісівниками у відновлення лісу взяли участь міський голова м.Хирів Мирослава Королюк та її заступник Микола Най, староста села Велика Сушиця Михайло Середницький, працівники мережі заправок ОККО, директор школи Іван Рапак разом з учнями.

23 жовтня на території Вовченського лісництва Турківського лісгоспу в кварталі 5 виділ 25 на біополяні  була проведена посадка  лісу площею 0,8 га. До висадки лісу долучився весь колектив лісництва, староста Лімнянської громади П.С.Петренко, а також учасники будівництва фортекаційних споруд в зоні АТО. Було висаджено 1400шт. саджанців ялиці білої, 1000 саджанців модрини європейської та 50 шт дугласії із закритою кореневою системою.

Працівники Національного природного парку "Бойківщина" та ДП "Боринське лісове господарство" також долучились до висаджування дерев та разом із працівниками Західний Реабілітаційно-Спортивний центр НКСІУ висадили 600 сіянців хвойних порід (ялиця біла, ялина європейська, сосна звичайна).

На шкільному подвір’ї Сколівського ЗЗСО І-ІІІ ст. №3 з учнями шкільного лісництва та працівниками НПП «Сколівські Бескиди» проведено доповнення алеї. Разом з школярами було висаджено: туї західні, кипарисовики Лавсена, ялівці та яблуні.

Запрошуємо усіх охочих взяти участь у осінньому садінні дерев та долучитися до заходів Акції «Створюємо ліси разом» та екологічної ініціативи Президента "Зелена Країна"!

Переглядів: 138 | Додав: zolochiv_dlg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Меню сайту