Субота, 04.05.2024, 19:39
Вітаю Вас Гість | RSS

ДП "Золочівське лісове господарство"


10:03
У Львові обговорили питання щодо прозорого ведення лісового господарства в області

У Львові обговорили питання щодо прозорого ведення лісового господарства в області

 

Сьогодні, 31-го травня під час зустрічі, організованої дискусійною платформою Tvoemisto.tv «Твоє місто Львів» спільно з проектом «Лісова варта» говорили про те, як забезпечити публічний доступ до електронних карт лісових насаджень з позначеними рубками всіх лісокористувачів, як забезпечити реальну участь місцевих громад. 

Основною аудиторією учасників дискусії були представники WWF в Україні, Громадський Рух «Стоп лісоцид», Львівське обласне управління лісового та мисливського господарства, Кластер Деревообробки та ще багато інших експертів.

Участь у дискусії взяли перший заступник начальника Львівського ОУЛМГ Ярослав Целень, голова Громадської ради при Львівському ОУЛМГ Степан Миклуш, заступник начальника Державної екологічної інспекції у Львівській області Василь Стрищак, перший заступник начальника ОКСЛГП «Галсільліс» Ігор Тренич.

Учасники обговорили питання прозорості ведення лісового господарства, інформування громадськості про планування та виконання лісогосподарських заходів лісгоспами області, порушення лісового та природоохоронного законодавства в діяльності лісогосподарських підприємств.

Під час зустрічі було відмічено, що на Львівщині в даному напрямку зроблено багато важливих кроків, зокрема у напрямках роботи з громадськістю щодо проведення громадських обговорень та інформування про місця заготівлі деревини. Дану роботу необхідно продовжувати та створити інтерактивну електронну карту, де буде позначена квартальна сітка лісгоспів, видані дозволи на проведення рубок, а також інша інформація, яка стосується ведення лісового господарства.

Прес-служба Львівського ОУЛМГ

Переглядів: 245 | Додав: zolochiv_dlg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Меню сайту