Субота, 27.04.2024, 05:03
Вітаю Вас Гість | RSS

ДП "Золочівське лісове господарство"


09:21
За 10 років Славський лісгосп збудував і відновив майже 120 км лісових доріг

Лісові дороги мають важливе інфраструктурне значення не тільки для ведення лісового господарства, а й для місцевих мешканців. Вони суттєво скорочують шлях між сусідніми населеними пунктами, також завдяки їм селяни мають кращий доступ до місць збору дикорослих ягід та грибів, а це нерідко є одним із суттєвих джерел надходжень до сімейного б'юджету.

Звичайно ж, лісові дороги відіграють і важливу роль в ефективному веденні лісового господарства. Перш за все вони суттєво покращують охорону лісів від пожеж. У лісництвах ДП "Славський лісгосп" це особливо актуально, оскільки лісівники господарюють у гірській місцевості з ускладненим доступом, а наявність лісової дороги забезпечує оперативний приїзд пожежної техніки.

Також лісові дороги забезпечують ефективне виконання лісогосподарських робіт і загалом покращують економічні та екологічні умови ведення лісового господарства.

У Славському лісгоспі розповіли, що розвиток лісотранспортної мережі є одним із основних напрямків роботи підприємства, адже дає змогу вирішувати одразу декілька господарських питань і допомагає місцевим мешканцям. До прикладу, жителі віддаленої вулиці О.Степанівни у смт Славсько користуються лісовою дорогою, економлячи час доїзду до с.Рожанка.

З 2007 по 2017 рік підприємство побудувало та відновило 119,7 км лісових доріг. А впродовж 2018 року побудували 15,9 км лісових доріг, 11,4 км з яких мають тведе покриття. Роботи проводились в Опорецькому лісництві - 4,5 км, Тухлянському лісництві - 6,4 км, Головецькому лісництві — 2,5 км та Сможанському лісництві — 2,5 км. Окрім цього в Сможанському лісництві збудували міст для перетину водотоку.

Переглядів: 247 | Додав: zolochiv_dlg | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Меню сайту